Het configuratiescherm (Windows 8.1)

De mogelijkheden die de charm Instellingen biedt zijn vrij beperkt, gelukkig zijn de meeste geavanceerde instellingen nog steeds terug te vinden in het oude vertrouwde configuratiescherm (ondanks de nieuwe interface is er onder de motorkap dus niet veel veranderd).

Het configuratiescherm is op vele manieren te openen, bijvoorbeeld via de charm Instellingen (vanuit de bureaubladinterface), via het Win-X startmenu, via het App-overzicht (groep Systeem), met het commando CONTROL in het venster Uitvoeren (te openen met de toetscombinatie Win-R) of zelfs door te zoeken naar CONFIG (via de charm Zoeken of direct vanuit het Startscherm). Maar het makkelijkst is wellicht het configuratiescherm vast te pinnen aan de taakbalk van het bureaublad (op het moment dat hij is geopend) en/of vastmaken aan het Startscherm (via het App-overzicht). Volgens de standaard instellingen worden de verschillende onderdelen van het configuratiescherm weergegeven in categorieŽn. In het vervolg van dit boek wordt er echter van uitgegaan dat de onderdelen van het configuratiescherm worden weergegeven als grote of kleine pictogrammen zodat alle opties direct beschikbaar zijn.

UITGEBREID CONFIGURATIESCHERM

Door in het zoekvenster van het configuratiescherm de opdracht e te geven, opent een uitgebreid overzicht met honderden taken die normaal gesproken niet direct zichtbaar zijn. Niet alleen de gangbare, vanuit het traditionele configuratiescherm bekende taken, maar ook de lastiger vindbare. Een vergelijkbaar takenoverzicht wordt geopend met de GodMode. Hoewel deze tweak wat meer werk kost, loont het toch de moeite omdat vanuit dit overzicht snelkoppelingen naar de vermelde taken aangemaakt kunnen worden.

Maak voor het activeren van de GodMode een nieuwe map aan en wijzig de naam in GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} (de opslaglocatie is niet relevant en de naam GodMode mag ook worden gewijzigd in een meer aansprekende naam). Nadat de naam van de map is gewijzigd, verandert het icoontje en worden de taken automatisch aan de aangemaakte map toegevoegd. Door de map vanuit de Windows Verkenner te verwijderen, is de aangemaakte GodMode weer verwijderd.


 
 
 
 

© 2001-2015 - - SchoonePC - Rotterdam - The Netherlands