Windows-instellingen (Windows 10)

Het venster Instellingen is dť verzamelplek voor de systeeminstellingen van Windows 10. Dit venster is op verschillende manieren te openen: via de optie Instellingen in Start, via knop Alle instellingen in het actiecentrum of met de toetscombinatie Win-I. Maak het venster Instellingen snel toegankelijk door deze aan Start of de taakbalk vast te maken. Klik hiervoor met rechts op de optie Instellingen in Start en kies voor Aan Start vastmaken en/of Meer, Aan taakbalk vastmaken (op vergelijkbare wijze zijn alle (sub)onderdelen aan Start en/of de taakbalk vast te maken).

TIP: Ontbreekt de optie Instellingen bij Start? Open dan het actiecentrum, knop Alle instellingen, onderdeel Persoonlijke instellingen, sub Start, link Kiezen welke mappen in Start worden weergegeven en activeer de optie Instellingen.

Dit gedeelte van de website gaat in zijn geheel over het venster Instellingen, elk onderdeel wordt op een aparte pagina besproken. Afhankelijk van de geÔnstalleerde Windows 10-versie en aanwezige hardware kunnen sommige instellingen afwijken of zelfs ontbreken (zo vind je de instellingen voor de accu alleen op mobiele apparaten). Door de eenvoud van het instellingenmenu is deze ook op aanraakschermen goed te bedienen, maar vanwege de veelheid aan instellingen raak je gemakkelijk verdwaald. Ook voor de doorgewinterde Windows-gebruiker is het vaak nog zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg, het zou dan ook praktischer zijn geweest als er een extra categorie was toegevoegd voor de meestgebruikte instellingen. Gelukkig zijn de meeste instellingen met de zoekfunctie van Instellingen alsnog redelijk eenvoudig te achterhalen. Is een instelling niet te vinden? Kijk dan even verder bij het oude vertrouwde configuratiescherm.

Het venster Instellingen bestaat uit de volgende categorieŽn:

Windows 10 instellingen

TIP: Zijn er problemen met het venster Instellingen, reset deze dan naar de standaardinstellingen via een rechter muisklik op het tandwiel in Start, optie Meer, optie App-instellingen, knop Opnieuw instellen. Heeft dit niet geholpen, kijk dan even naar de verschillende herstelopties.

MELDING 'Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd'

Zijn er opties in het venster Instellingen ontoegankelijk geworden en wordt daarbij de melding Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd, Een aantal van deze instellingen zijn verborgen of worden beheerd door uw organisatie of Uw virus- en bedreigingsbeveiliging wordt beheerd door uw organisatie weergegeven? Dan denk je wellicht dat de computer door een of andere organisatie, persoon of virus is overgenomen of dat er een rechtenprobleem is. Dat is echter niet het geval: het probleem wordt veroorzaakt doordat de beleidsinstellingen voor de betreffende opties zijn aangepast (vaak door een tweak- of beveiligingstool). Elders op deze website wordt uitgelegd hoe dit probleem met een wijziging van de beleidsinstellingen of een registertweak is op te lossen.© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring