Instellingen Windows 10: onderdeel Telefoon

Deze pagina bevat informatie over het onderdeel Telefoon van het venster Instellingen.

Sub Telefoon

zie instructievideo nieuwsbrief #91 op 25:25

Via dit onderdeel is het mogelijk om je Android-telefoon via het thuisnetwerk aan de pc te koppelen zodat er informatieoverdracht tussen beide apparaten kan plaatsvinden. Deze functie werkt het makkelijkst en minder foutgevoelig wanneer het gebruikersaccount al aan een Microsoft-account is gekoppeld.

Koppeling Windows met telefoon maken

Een telefoon koppelen

Nadat op de knop Een telefoon toevoegen is geklikt, opent de app Jouw telefoon. Klik op de knop Aan de slag om een koppeling met je telefoon tot stand te kunnen brengen. Installeer vervolgens de app Begeleidende app voor Jouw telefoon – Koppelen met Windows vanuit de Play Store op de telefoon, open de app en meld ook bij deze app aan met je Microsoft-account. De koppeling kan vervolgens tot stand worden gebracht door vanuit de app op de telefoon de QR-code op de pc te scannen. Nadat de koppeling tot stand is gebracht, moeten de app-machtigingen op de telefoon worden aangepast zodat de app toegang krijgt tot de contacten en het foto- en media-archief. Tot slot wordt op de telefoon gemeld met welke computer en welk Microsoft-account er een koppeling is gemaakt (activeer hier eventueel de optie Mobiele data gebruiken zodat de telefoon niet per se via het eigen draadloos netwerk verbonden hoeft te zijn). Is deze koppeling niet meer gewenst, verbreek deze dan in de app Koppelen met Windows via het tandwiel bij de vermelde computer, optie Dit apparaat verwijderen.

Nadat de koppeling tot stand is gebracht, kan de telefoon vanaf de computer worden aangestuurd via de app Jouw telefoon. Deze app bevat de volgende onderdelen:

App Jouw telefoon

TIP: Bij enkele apps (zoals de webbrowser, sms e.d.) is de optie Begeleidende app voor Jouw telefoon als deeloptie toegevoegd. Hierdoor zijn op de telefoon geopende websites eenvoudig te delen met de gekoppelde pc waarna ze direct in de browser van de computer worden geopend.

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring