MyPhoneExplorer: Android-telefoon met Outlook / computer synchroniseren (contacten, agenda, notities, foto's e.d.)

Iedereen die regelmatig zijn contacten, agenda, notities, foto's e.d. tussen telefoon en computer synchroniseert, weet hoe belangrijk het is dat dit snel en foutloos verloopt. Gelukkig kan de synchronisatie tussen Outlook en een Android-telefoon redelijk eenvoudig met MyPhoneExplorer worden uitgevoerd. Deze interessante tool kan de synchronisatie uitvoeren via WiFi, Bluetooth of USB. Ook is het mogelijk om vanaf de computer agenda-items en contacten te bewerken, SMS-berichten te verzenden, de belgeschiedenis te analyseren, gemaakte foto’s automatisch te laten downloaden, bestanden op de telefoon te benaderen en nog veel meer!

MyPhoneExplorer

Installatie MyPhoneExplorer Client op de telefoon

Eerst moet de app MyPhoneExplorer Client (zie https://play.google.com) via de Android Market (Play Store) op de telefoon worden geļnstalleerd. Door deze app voorafgaande aan elke synchronisatie op te starten, wordt een verbinding via wifi, bluetooth of USB opgezet (de meest praktische verbinding is via de draadloze wifi).

Installatie MyPhoneExplorer op de computer

Download vervolgens MyPhoneExplorer (download: www.fjsoft.at) op de computer. Laat tijdens de installatie de optie Portable Installation (aan het begin van de setup) bij voorkeur ongemoeid omdat anders enkele features ontbreken (waaronder de synchronisatie met Outlook).

Instellen MyPhoneExplorer

Het is verstandig om na installatie eerst een aantal instellingen aan te passen. Via Bestand, Opties, tabblad Verbinding is in te stellen dat verbinding wordt gemaakt met een telefoon met het Google Android-besturingssysteem en op welke wijze deze verbinding moet worden opgebouwd (in de meeste gevallen zal dat WiFi zijn).

Deactiveer op tabblad Opstarten de optie Toon Splash afbeelding zodat het programma direct wordt geopend en activeer de optie Verbinden bij opstarten zodat bij het opstarten van MyPhoneExplorer direct een verbinding wordt gemaakt. Activeer tevens de optie Start Multi-Sync zodat direct alle gewenste onderdelen worden gesynchroniseerd (anders moet Multi-Sync bij elke synchronisatie handmatig worden opgestart via Extra, Start Multi-Sync of met de toetscombinatie Shift-F5). Met het onderdeel Startpagina wordt bepaald in welk scherm MyPhoneExplorer moet opstarten, in dit geval is gekozen voor de agenda.

Geef op tabblad Synchroniseren aan waarmee de contacten, agenda-items, taken en notities gesynchroniseerd moeten worden. In mijn geval moesten de drie comboboxen op Outlook 2013 worden gezet.

Leg in het scherm Multi-Sync vast welke onderdelen tijdens het synchroniseren automatisch moeten worden meegenomen.

Automatisch synchroniseren

Nu alles is ingesteld, kan voortaan automatisch worden gesynchroniseerd. Start eerst MyPhoneExplorer Client op de telefoon en vervolgens MyPhoneExplorer op de computer (deze volgorde is noodzakelijk voor het maken van een werkende verbinding). Is op tabblad Opstarten de optie Multi-Sync niet geactiveerd, dan zijn de agenda, contacten, notities en dergelijke altijd nog handmatig te synchroniseren via Extra, Start Multi-Sync. Nadat de synchronisatie is afgerond, kan MyPhoneExplorer weer worden afgesloten (15 minuten na het verbreken van de verbinding wordt MyPhoneExplorer Client automatisch ook afgesloten).

TIP: Wordt bij de synchronisatie gemeld dat er geen verbinding met Outlook kan worden gemaakt, start Multy-Sync dan eens opnieuw op (deze melding is overigens te voorkomen door Outlook vooraf op te starten).

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring