Instellingen Windows 10: onderdeel Gaming

Deze pagina bevat informatie over het onderdeel Gaming van het venster Instellingen. De opties van deze subs zijn alleen beschikbaar wanneer de hardware voldoet aan de eisen voor het spelen van games.


Windows 10 instellingen: onderdeel Gaming, sub Gamebalk

Sub Gamebalk

Het instellingenvenster van Windows 10 bevat een speciaal onderdeel voor het spelen van games. Met de toetscombinatie WIN-G opent de de Xbox Gamebar zodat schermafdrukken en gameclips van door Microsoft geverifieerde games kunnen worden gemaakt (mits de computer is uitgerust met een geschikte grafische kaart). Deze functie is bedoeld voor het opnemen van Xbox-games, maar kan ook worden gebruikt voor het opnemen van gestreamde uitzendingen en het maken van schermopnamen van programma’s. De opnames worden opgeslagen in de submap Opnames van de persoonlijke map Video’s. Via de sub Gamebalk kunnen de overige aan de gamebalk gerelateerde sneltoetsen (voor onder andere het starten en stoppen van beeld- en geluidsopnamen en live uitzendingen) naar wens worden aangepast.

Xbox Gamebar

Sub Opnames

Via de sub Opnames is de standaard opslaglocatie van de gamebalk te achterhalen c.q. te wijzigen en zijn de instellingen voor het opnemen van beeld en geluid (waaronder de opnamekwaliteit) aan te passen. Houd er rekening mee dat het op de achtergrond opnemen van een game ten koste gaat van de gamekwaliteit.

Sub Uitzenden

Via de sub Uitzenden is in te stellen hoe gestreamde beeld- en geluidsopnamen live kunnen worden uitgezonden.

Sub Gamemodus

Vraagt een game meer van het systeem dan het aankan, dan wordt het beeld traag en schokkerig weergegeven of loopt de game vast. Soms kan het helpen om de gamemodus voor een opgestart spel te activeren (via de Gamebalk, Instellingen (het tandwiel), optie Onthoud dat dit een game is) zodat tijdens het gamen zoveel mogelijk systeembronnen worden vrijgemaakt ten behoeve van de game-prestaties.

Sub Xbox-netwerken

Zijn er problemen tijdens het spelen van een game dan kan bij sub Xbox-netwerken de kwaliteit van de verbinding met het Xbox-netwerk worden gecontroleerd.

© 2001-2020 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring