Instellingen Windows 10: onderdeel Gaming

Deze pagina bevat informatie over het onderdeel Gaming van het venster Instellingen. De opties van deze subs zijn alleen beschikbaar wanneer de hardware voldoet aan de eisen voor het spelen van games.


Windows 10 instellingen: onderdeel Gaming, sub Gamebalk

Sub Xbox Game Bar

Het instellingenvenster van Windows 10 bevat een speciaal onderdeel voor gaming. Met de Xbox Game Bar (te openen met de toetscombinatie Win-G) kunnen schermafdrukken en gameclips van door Microsoft geverifieerde games worden gemaakt (mits de computer is uitgerust met een geschikte grafische kaart). Deze functie is bedoeld voor het opnemen van Xbox-games, maar kan ook worden gebruikt voor het maken van schermopnames van gewone programma’s. De opnames worden opgeslagen in de submap Opnames van de persoonlijke map Video’s. Via de sub Xbox Game Bar kunnen de overige aan de gamebalk gerelateerde sneltoetsen (voor onder andere het starten en stoppen van beeld- en geluidsopnames en live uitzendingen) naar wens worden aangepast.

Xbox Gamebar

Sub Opnames

Via de sub Opnames is de opslaglocatie van de gamebalk te achterhalen. De opnames worden standaard opgeslagen in de submap Opnames van de persoonlijke map Video’s. De map Opnames (ook wel Captures genoemd) is desgewenst vanuit de Windows Verkenner door middel van knippen en plakken naar een andere locatie te verplaatsen. Sub Opnames bevat ook instellingen voor het opnemen van beeld en geluid (waaronder de opnamekwaliteit). Houd er rekening mee dat het op de achtergrond opnemen van een game ten koste gaat van de gamekwaliteit.

Sub Gamemodus

Vraagt een game meer dan het systeem aankan, dan wordt het beeld traag en schokkerig weergegeven of loopt de game vast. Soms kan het helpen om de gamemodus te activeren (via de Xbox Game Bar, Instellingen (het tandwiel), optie Onthouden dat dit een game is) zodat tijdens het gamen zoveel mogelijk systeembronnen worden vrijgemaakt ten behoeve van de gameprestaties.

Sub Xbox-netwerken

Zijn er problemen tijdens het spelen van een game dan kan bij sub Xbox-netwerken de kwaliteit van de verbinding met het Xbox-netwerk worden gecontroleerd.

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring