Even voorstellen, ik ben Menno Schoone

... woonachtig in Rotterdam, de trotse vader van 3 mooie meiden en beheerder van diverse informatieve websites. De computer is puur mijn hobby, ik heb dan ook geen IT-opleiding gevolgd! Dat het mij toch is gelukt van deze website een groot succes te maken, komt omdat ik een brede interesse heb. Zo ben ik onder andere gespecialiseerd in Windows-problematiek, webdesign, zoekmachineoptimalisatie (SEO), ondernemerschap, online marketing, copywriting, statistiek en programmeren. Daarnaast geniet ik volop van mijn gezin, de mensen om mij heen, dim sum eten, hardlopen, beleggen en schaken. Je begrijpt wellicht dat ik tijd te kort kom...

Deze website is het resultaat van een ondenkbaar diep dal

De basis van deze website is gelegd in een periode waarin ik door een ondenkbaar diep dal ging. Aan het einde van mijn studie FinanciŽle Bedrijfseconomie (EUR, 1997) had ik namelijk ernstige gezondheidsproblemen als gevolg van de chronische darmziekte Colitis Ulcerosa (CU). Het was serieus mis, zo kreeg ik gedurende een 3 maanden durende ziekenhuisopname zelfs te horen dat ik het ergste geval was dat ze ooit hadden meegemaakt. Gedurende enkele jaren gingen er grote hoeveelheden medicijnen doorheen, waaronder ontstekingsremmers, onderdrukkers van het immuunsysteem, slaappillen, antidepressiva, pijnstillers, etc, Ik kreeg meerdere bloedtransfusies, lag weken aan het voedingsinfuus, leefde vervolgens weken op astronautenvoer en kreeg tijdens een operatie ook nog eens twee klaplongen cadeau! Na thuiskomst heeft het nog jaren geduurd voordat ik mij weer een half mens voelde, ik ben dan ook blij dat ik het kan navertellen!

Het roer moest drastisch om

Hoewel het noodzakelijk was het roer drastisch om te gooien, is dat erg lastig als je je droom van voor die tijd nog niet hebt kunnen loslaten. Ondanks dat ik nog lang niet de oude was, wist ik daar toch invulling aan te geven, ik werd dan ook institutioneel vermogensbeheerder in het bankwezen. Hoewel ik bijzonder trots was dat ik (ondanks mijn beperkingen) mijn droom had verwezenlijkt, moest ik daar om gezondheidsredenen toch weer mee stoppen. Vanuit een tweekamerflatje heb ik in het Windows 98/XP-tijdperk de basis voor deze website weten te leggen. Het heeft mij dus letterlijk bloed, zweet en tranen gekost om deze website op de kaart te zetten. Met zo'n 7.000 bezoekers per dag, 110.000 nieuwsbriefabonnees en ruim 94.000 verkochte boeken was dat niet zonder succes! Dat het zo goed heeft uitgepakt komt wellicht door een positieve instelling, een brede interesse, een langetermijnvisie, de steun van mijn naasten en vooral door heel dicht bij mijzelf te blijven. Achteraf kan ik dan ook volmondig zeggen dat het ongekend diepe dal het beste is wat mij ooit is overkomen. En belangrijker nog: ik heb geen last meer gehad van CU of wat dan ook!

Wederom uit een diep dal geklommen

Ben je ernstig ziek dan komt het roer omgooien eigenlijk neer op 'gewoon' doen wat je echt leuk vindt. Het klinkt simpel maar dat is het zeker niet! Zo heb ik na het verlies van ons zoontje Christian in 2010 wederom een loodzware herwaarderingsfase van het leven doorlopen. Het verlies van ons zoontje heeft mij namelijk noodgedwongen heel dicht bij mijn gevoel en dat van andere mensen gebracht. Op zo'n moment jezelf de vraag stellen wat je nog leuk vindt is niet eenvoudig. Toch heb ik dat gedaan met als resultaat dat ik in 2013 een master in Marketing aan de VU heb behaald. En wie weet wat er nog meer gaat volgen, aan mijn plannen zal het in ieder geval niet liggen. Ik kan in ieder geval volmondig zeggen dat ook deze fase (ondanks het grote verlies) een ongekend waardevolle verrijking van mijn leven is!

Heb je op dit moment ook door een ziekte, traumatische ervaring of wat dan ook de wind flink tegen? Realiseer je dan dat je diezelfde wind kunt gebruiken om het vuur in jezelf op te laten wakkeren. Het vuur waarmee je je dromen kunt verwezenlijken door je hart te volgen en goed naar jezelf te luisteren. En nee, dat gaat niet zonder slag of stoot!

 

Samenwerking met Astrid

Mijn zus Astrid is sinds de introductie van het SchoonePC boek in 2006 actief betrokken bij mijn online werkzaamheden. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de boekverkoop en de controle van alle teksten voordat ze worden gepubliceerd. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een waardevolle samenwerking is waar je als lezer ongemerkt veel baat bij heeft.

 

Menno Schoone
SchoonePC
's-Gravenweg 607
3065 SC Rotterdam
info@schoonepc.nl
Tel: 06-30.31.40.90 (buiten Nederland: +316-30.31.40.90)

© 2001-2020 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring