Automatisch rouleren van de bureaubladachtergrond

Saai, elke dag weer diezelfde afbeelding op het bureaublad? Met tools als John's Background Switcher en Any Wallpaper laat de afbeelding op het bureaublad (met een vooraf in te stellen frequentie) automatisch rouleren. De voorkeur gaat uit naar John's Background Switcher omdat dit programma uitgebreidere instelmogelijkheden heeft en betere ondersteuning biedt bij gebruik van meerdere beeldschermen.


John's Background Switcher

Na installatie is John's Background Switcher (download: www.johnsadventures.com) direct actief. De instellingen kunnen via het icoontje in het systeemvak worden aangepast (klik met rechts op het icoontje en selecteer Instellingen). Rechts bovenin dit venster kunnen bijvoorbeeld de afbeeldingsets worden aangepast (knoppen Voeg toe en Verwijder). Bij de Afbeeldingomschakelingsopties kunnen de instellingen voor het tonen van afbeeldingen eventueel worden aangepast (zo kan de verversingsfrequentie worden aangepast, de afbeelding schermvullend gemaakt en bij gebruik van meerdere beeldschermen verschillende afbeeldingen getoond). Kijk ook even onder de knop Meer voor nog veel meer interessante opties!

John's Background Switcher: automatisch wijzigen bureaubladachtergrond

Any Wallpaper

Nadat Any Wallpaper (download: www.anyutils.com) is opgestart en het basisscherm is geopend, kunnen mappen met afbeeldingen met de knop Add worden toegevoegd. Standaard worden de onderliggende mappen ook meegenomen, deze optie kan echter met de knop Toggle per map worden in- of uitgeschakeld. Met de knop Options kunnen vervolgens nog een beperkt aantal opties worden ingesteld, zoals de verversingsfrequentie (hooguit één afbeelding per minuut), de positionering (de standaardwaarde Auto werkt prima), de volgorde van weergave (de optie Random toont de afbeeldingen in willekeurige volgorde) en het automatisch met Windows starten (optie Launch this program when Windows starts). De beperkte functionaliteit van Any Wallpaper is echter wel een nadeel, zo zijn er weinig afstelmogelijkheden en wordt het gebruik van meerdere beeldschermen niet ondersteund.

Any Wallpaper: automatisch wijzigen bureaubladachtergrond

LET OP: Dit soort programma's nemen veel RAM-geheugen in beslag, wat ten koste van de systeemprestaties gaat (dit wordt bij een hoge verversingsfrequentie nog eens versterkt). Blijkt het systeem hier hinder van te ondervinden, dan is het verstandiger ze niet automatisch met Windows op te laten starten. In dat geval kan het programma beter handmatig worden opgestart wanneer daar behoefte aan is. Plaats hiervoor een snelkoppeling op een makkelijk toegankelijke plek, bijvoorbeeld op het bureaublad.

© 2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring