Netwerk en internet gerelateerde onderwerpen

Browser:

E-mail:

Netwerk:

Interessante websites

 

Edge en Internet Explorer

Windows 10 is voorzien van de browsers Edge en Internet Explorer voor het bezoeken van internetpagina's. Deze pagina's beschrijven de diverse instellingen, het gebruik en de overige mogelijkheden.

Resetten/herstellen Edge, Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera, Safari

Een probleem met de browser (bijvoorbeeld een irritante toolbar die zich niet laat uitschakelen) kan in de meeste gevallen worden opgelost door de browser te resetten naar de standaard instellingen. In dit artikel leg ik uit hoe het resetten van de zes populairste browsers (Edge, Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera en Safari) in zijn werk gaat.

E-mailinstellingen Outlook

Outlook is onderdeel van het populaire MS Office pakket en bevat interessante mogelijkheden zoals het beheren van e-mail, contactpersonen, de agenda, notities en de uit te voeren taken. Voor het kosteloos terughalen/herstellen van een in Outlook verwijderde e-mail kan eventueel gebruik worden gemaakt van de gratis met Outlook meegeleverde reparatietool SCANPST.

eM Client (gratis alternatief voor Outlook)

Aan het e-mailprogramma Outlook hangt een pittig prijskaartje en is daarom voor menig particulier geen reŽle optie. Van de gratis alternatieven is eM Client een van de meest interessante, aangezien deze op vergelijkbare wijze e-mail, contacten, agenda, notities en taken beheert.

EssentialPIM (gratis alternatief voor Outlook)

Ook EssentialPIM is een interessant alternatief voor Outlook voor het beheren van e-mail, contacten, agenda, notities en taken.

Tips voor het efficiŽnt beheren van e-mail

Diverse praktische tips voor het behereen van e-mail zoals het openen van beveiligde bijlagen, het verzenden van e-mail in het buitenland, het oplossen van problemen, het voorkomen van spam en het automatisch verzenden van facturen per e-mail door gebruik te maken een VBA macro.

Gmail instellen als POP-account (in een e-mailprogramma)

Om het Gmail-account lokaal vanuit een e-mailprogramma te beheren, kan Gmail met het POP-protocol worden ingeteld. Dit gaat niet zonder slag of stoot...

Omgaan met ongewenste e-mail (het gebruik van een spamfilter)

Een van de grootste ergernissen van het internet is wellicht wel spam (een bulk e-mail waarmee adressen ongevraagd worden bestookt). Elk e-mailadres komt vroeg of laat in aanraking met spam. Is het e-mailadres eenmaal bekend in 'het circuit' dan is er ook geen weg meer terug en zal de hoeveelheid ongevraagde e-mail alleen maar toenemen. Spam is nooit helemaal te voorkomen, maar met tips voor het omgaan met ongewenste e-mail en een spamfilter is de overlast wel tot een minimum te beperken.

MyPhoneExplorer: Android-telefoon met Outlook / computer synchroniseren

Mede dankzij de positieve reacties van lezers ben ik met de synchronisatietool MyPhoneExplorer aan de slag gegaan. En dat had ik veel eerder moeten doen! Met MyPhoneExplorer kan je namelijk de gegevens op je telefoon op verfrissende wijze via WiFi, Bluetooth of USB synchroniseren met Outlook.

Een (draadloos) netwerk aanleggen

Moet de internetverbinding worden gedeeld met meerdere computers, dan wordt het noodzakelijk een (draadloos) netwerk aan te leggen. Hiervoor is een (draadloze) router nodig waarmee de breedband internetverbinding (ADSL of kabel) kan worden gedeeld. Wordt er gebruik gemaakt van een draadloos netwerk, dan is het zaak deze goed te beveiligen zodat wordt voorkomen dat de buurt het signaal oppikt en zodoende toegang krijgt tot uw persoonlijke bestanden.

Poorten modem/router openzetten

Voor sommige programma's (zoals eMule voor het downloaden van muziek) is het noodzakelijk dat bepaalde poorten in het modem en/of router worden opengezet. Deze pagina geeft een stappenplan voor het openzetten van de poorten zodat deze programma's naar behoren kunnen functioneren.

Bestanden delen met een gedeelde netwerkmap

De aanleg van een netwerk maakt het mogelijk de persoonlijke bestanden met elkaar te delen via een gedeelde netwerkmap. Deze pagina beschrijft hoe dat kan worden bewerkstelligd en waar rekening mee moet worden gehouden.

Het inzetten van IP-camera's voor bewakingsdoeleinden

In plaats van de oude vertrouwde analoge bewakingscamera wordt steeds vaker gekozen voor een digitale aangezien deze in een handomdraai op een (al dan niet draadloos) netwerk is aan te sluiten. Het beeldmateriaal kan vervolgens eenvoudig via de computer worden beheerd en in sommige gevallen zelfs via de mobiele telefoon! Met het stijgende aantal inbraken en het algeheel groeiende gevoel van onveiligheid een interessant onderwerp voor particulieren ťn ondernemers.

Van internet afgesloten: wat nu?

De informatie die u nodig heeft bij het kiezen van een (nieuwe) internetprovider en wat moet worden gedaan wanneer men is afgesloten van internet en de gevolgen van een besmetting.

Interessante websites

Deze pagina bevat links naar websites met interessante gratis tools.

 

© 2001-2021 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring