Flashpaste: snel standaardteksten invoegen

Flashpaste Lite is een handige tool voor het gemakkelijk en snel plakken van standaardteksten. Deze (ook in het Nederlands beschikbare) tool kan bij elk programma worden toegepast, maar is met name handig bij het beantwoorden van e-mail of chatgesprekken. Helaas wordt FlashPaste vanaf versie 4.1 alleen nog als 30 dagen-trial gratis beschikbaar gesteld, ondersteuning voor de Lite-versie is dus komen te vervallen! Gelukkig is Flashpaste  Lite 3.5 (download: www.download.com, gebruik Direct Download Link) nog wel via andere kanalen gratis te downloaden.

Na de installatie volgt direct een (Engelstalige) configuratiewizard: wijzig in het tweede scherm de taal in Dutch en in het derde scherm de sneltoetsen voor het openen van de FlashPaste-lijst, bijvoorbeeld de toetscombinatie CTRL-ALT-S in plaats van CTRL-I (CTRL-ALT zal bij een vergissing minder snel voor problemen zorgen). Deze instelling kan overigens op een later moment altijd nog via de instellingen (Bestand, Opties, onderdeel Sneltoets) worden aangepast. De instellingen in de overige schermen zijn minder relevant.

Sneltoetsen van FlashPaste.

Sneltekst invoegen

Met de ingestelde toetscombinatie (bijvoorbeeld CTRL-I of CTRL-ALT-S) wordt de lijst met voorgedefinieerde snelteksten geopend. Met een dubbelklik op de benodigde tekst (of met behulp van de bijbehorende cijfer/letter, gevolgd door ENTER) wordt deze ingevoegd op de plek waar de cursor op dat moment staat.

Klembord/clipboard van FlashPaste

Nieuwe snelteksten aanmaken

Na installatie wordt rechts onderin het systeemvak een FlashPaste-icoontje toegevoegd, met een dubbelklik hierop (of door twee keer achter elkaar de toetscombinatie in te toetsen) wordt het instellingenscherm van FlashPaste geopend. In het voorbeeld staan enkele zelf aangemaakte teksten, via de knop Tekst toevoegen kunnen nieuwe snelteksten worden toegevoegd.

Tekst plakken met FlashPaste Lite.

TIP: Via de instellingen van het programma kan de locatie van dit bestand worden aangepast: dubbelklik op het blauwe pijltje, kies Bestand, Opties, tabblad Databases. Dit is vooral nuttig wanneer de persoonlijke bestanden gescheiden moeten zijn van het besturingssysteem voor het maken van een systeemback-up.

STANDAARD SNELTEKSTEN VERWIJDEREN

FlashPaste bevat na installatie al een aantal standaard ingestelde snelteksten. Wordt hier geen gebruik van gemaakt, dan kunnen deze worden verwijderd. Lukt dit niet, open dan het bestand COMMON.TXT met een simpele tekstverwerker zoals Kladblok. Onder Windows XP staat dit bestand in de map C:\Documents and Settings\inlognaam\Application Data\flashpaste, onder Windows Vista is het bestand terug te vinden op de locatie C:\Gebruikers\inlognaam\AppData\Roaming\flashpaste. De voorgeprogrammeerde snelteksten zijn als volgt opgebouwd (voorbeeld):

   FPTreeItem 1
   Tekst e-mail SPC
   Hallo ,   Met vriendelijke groet

   Menno Schoone
   www.schoonepc.nl
   www.optimizingpc.com
   www.inzakengaan.nl
   www.uitvaartinfotheek.nlDe eerste regel FPTreeItem 1 geldt voor elk item. De tweede regel bevat het label van de sneltekst, gevolgd door de in te voegen tekst. Deze kunnen naar wens worden aangepast.


 
 
 
 

2001-2017 - - SchoonePC - Rotterdam - The Netherlands