App Outlook

Voor het beheren van e-mail, afspraken en contacten heeft Microsoft de app Outlook (de opvolger van de apps Mail en Agenda) aan Windows toegevoegd. De naam komt je wellicht bekend voor, deze wordt namelijk ook gebruikt voor het klassieke e-mailprogramma Outlook (onderdeel van Microsoft Office) en de webmail Outlook Online (www.outlook.com). Het mag duidelijk zijn dat dit voor veel verwarring zorgt, het is dan ook een raadsel waarom Microsoft daarvoor heeft gekozen...

Hoewel de gebruikersinterface van de app Outlook veel op die van de online omgeving lijkt, zijn er ook verschillen. Zo kan Outlook Online alleen e-mailadressen van Microsoft beheren, terwijl de app ook overweg kan met alle andere e-mailadressen. Dat gaat met behulp van het IMAP-protocol zodat de berichten online op de mailserver van de betreffende e-mailprovider blijven staan. Voor degenen die gewend zijn aan een klassiek e-mailprogramma (waarbij de e-mail met het POP-protocol lokaal wordt opgeslagen) is dit even wennen, het werkt namelijk compleet anders. Voor huis-, tuin- en keukengebruik is de app echter een prima oplossing! Werk je liever met een e-mailprogramma dat berichten lokaal opslaat, gebruik dan het professionele e-mailprogramma Outlook (onderdeel van Microsoft Office). Een licentie voor het Office-pakket is al voor een paar tientjes te verkrijgen (door te googlen naar “Microsoft Office Pro licentie goedkoop”), voor de prijs hoef je het dus niet te laten!

Is het gebruikersaccount gekoppeld aan een e-mailadres van Microsoft dan slaat de app de e-mail, afspraken en contacten standaard online op bij de servers van Microsoft. Zodoende zijn deze gegevens vanaf elke Windows-computer toegankelijk waarop met het Microsoft-account wordt aangemeld. Hetzij via de app, hetzij via de webmail.

App Outlook (Windows 11)

Een e-mailaccount toevoegen

Bij de eerste keer openen van de app wordt direct aangeboden om een e-mailaccount toe te voegen. Heb je hier geen gebruik van gemaakt dan kan het later ook altijd nog via de link Account toevoegen onderin het navigatievenster van Outlook. Voor e-mailaccounts zoals Outlook, Hotmail, MSN, Gmail, Yahoo! en iCloud past de wizard de instellingen automatisch toe. Bij alle andere e-mailadressen (bijvoorbeeld die van de internetprovider) moeten de IMAP-instellingen handmatig worden toegepast. Accounts zijn weer te verwijderen via een rechter muisklik op het account (in het navigatievenster, links in het basisvenster), optie Account beheren, knop Beheren, knop Verwijderen.

App Outlook: account aanmaken

Instellingen wijzigen

Wijzig de volgende instellingen om nog prettiger met de app Outlook te werken:

TIP: Is de taal van de app plots gewijzigd in een andere taal, bijvoorbeeld Engels? Zie elders op deze website voor tips hoe de taal van apps is te wijzigen.

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring