Het configuratiescherm (Windows 10)

Hoewel de mogelijkheden van het venster Instellingen vrij uitgebreid zijn, kunnen veel geavanceerde instellingen nog steeds uitsluitend via het oude vertrouwde configuratiescherm worden uitgevoerd. Het configuratiescherm is op vele manieren te openen, bijvoorbeeld via de zoekfunctie in de taakbalk, via de map Systeem in Start of via het venster Uitvoeren (te openen met de toetscombinatie Win-R) met het commando CONTROL. Maar het makkelijkst is wellicht het configuratiescherm vast te maken aan de taakbalk en/of Start. Het configuratiescherm is niet in het Win-X menu opgenomen maar is eenvoudig toe te voegen.

Windows 10 configuratiescherm

LET OP: Volgens de standaard instellingen worden de verschillende onderdelen van het configuratiescherm weergegeven in categorieŽn. Wanneer op deze website over een onderdeel van het configuratiescherm wordt gesproken, wordt er echter van uitgegaan dat de weergave van het configuratiescherm is ingesteld op kleine of grote pictogrammen zodat alle opties direct zichtbaar zijn (uit praktisch oogpunt gaat mijn voorkeur uit naar de weergave van grote pictogrammen, zoals in bovenstaande afbeelding).

UITGEBREID CONFIGURATIESCHERM

Door in het zoekveld van het configuratiescherm de opdracht e te geven, opent een uitgebreid overzicht met honderden taken die normaal gesproken niet direct zichtbaar zijn. Niet alleen de gangbare, vanuit het traditionele configuratiescherm bekende taken, maar ook de lastiger vindbare.

Een vergelijkbaar taken-overzicht biedt de GodMode. Maak voor het activeren van de GodMode een nieuwe map aan en wijzig de naam in GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} (de opslaglocatie is niet relevant en de naam GodMode mag ook worden gewijzigd in een meer aansprekende naam). Nadat de naam van de map is gewijzigd, verandert het icoontje en worden de taken automatisch aan de aangemaakte map toegevoegd. Door de map vanuit de Windows Verkenner te verwijderen, is de aangemaakte GodMode weer verwijderd.


© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring