Q&A: Weergave Windows Verkenner herstellen

zie instructievideo nieuwsbrief #103 op 16:27

WimBr vraagt: "De Windows Verkenner ziet er nu compleet anders uit dan ik gewend ben. Er valt niet mee te werken. Moet Windows opnieuw geïnstalleerd worden om dit op te lossen?"

Antwoord: Blijkbaar zijn de nodige instellingen aangepast waardoor je niet meer met de Windows Verkenner uit de voeten kunt. Gelukkig is de oorspronkelijke weergave eenvoudig via tabblad Beeld te herstellen:

Tips voor de weergave van willekeurige mappen

De weergave van een map (de indeling, sortering, groepering en kolomindeling) hangt in eerste instantie af van het type bestanden waarvoor deze is geoptimaliseerd: Diverse bestanden, Documenten, Afbeeldingen, Muziek of Video’s. Het maptype is te wijzigen via een rechter muisklik op de map, optie Eigenschappen, tabblad Aanpassen.

Is de standaard weergave van een specifieke map niet naar wens, pas deze dan aan via de opties op tabblad Beeld (zo wijzig ik zelf meestal de weergave in Details, en schakel waar nodig de groepering uit door deze in te stellen op (Geen)). Desgewenst is de aangepaste weergave vervolgens op alle mappen van hetzelfde type toe te passen via de knop Opties, tabblad Weergave, knop Op mappen toepassen, bevestig met Ja (door de optie Deze sjabloon ook op alle onderliggende mappen toepassen te activeren, wordt de indeling ook op de onderliggende submappen toegepast).

© 2001-2021 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring