Nieuwsbrief #119: lezersvragen van Windows-gebruikers

Hallo SchoonePC-fans. Dit is de instructievideo van de SchoonePC nieuwsbrief #119. De nieuwsbrief is als e-mail of PDF-bestand te downloaden en bevat de onderstaande drie instructievideo's (over bureaubladicoontjes blijven niet op hun plek staan, slaapstand met een sneltoets activeren en 'Help, mijn e-mailberichten zijn uit Outlook verdwenen!).

 

 

 

Deze nieuwsbrief staat in het teken van de volgende onderwerpen en lezersvragen:

 

Voorkom gegevensverlies bij opslag in de cloud: maak regelmatig een back-up!

Het is al eerder in het nieuws geweest dat bij honderden Nederlanders de toegang tot hun Microsoft-account is geblokkeerd, waardoor ze niet meer bij hun in de cloud opgeslagen persoonlijke bestanden kunnen komen. Denk daarbij aan een foto- en videoarchief, documenten, boekhouding, e-mail, agenda en ga zo maar door. Voor de betrokkenen betekent dit vaak een groot persoonlijk drama met verstrekkende gevolgen!

Voor mij was het al langer duidelijk dat het online opslaan van persoonlijke gegevens niet zonder risico is. Zo heb ik de afgelopen jaren tientallen vragen ontvangen van volgers die niet meer bij hun online opgeslagen gegevens konden komen. En dan is dat vast nog maar het puntje van de ijsberg! De oorzaken zijn divers: een blokkade, hack, vergeten wachtwoord, problemen met de tweestapsverificatie, verloren herstelcodes, een ongelukje met toegepaste encryptie e.d.

Werk je dus graag in de cloud (bijvoorbeeld met OneDrive, Dropbox, GoogleDrive, iCloud of welke online dienst dan ook...) realiseer je dan dat je de toegang tot de daarin opgeslagen gegevens elk moment kunt kwijtraken. Om je uit de brand te kunnen helpen is een toegankelijke en klantgerichte helpdesk geen overbodige luxe. Deze is echter bij veel online diensten ver te zoeken, met name wanneer deze gratis zijn.

Deze nieuwsbrief begin ik daarom met het herhalen van een eerder advies: maak regelmatig een back-up van je online opgeslagen gegevens!

 

Werk je nog met Windows 8.1? Upgrade dan gratis naar Windows 10!

Vanaf 10 januari 2023 vervalt de ondersteuning voor Windows 8.1. Maak je nog gebruik van Windows 8.1 dan is het om veiligheidsredenen verstandig om deze gratis te upgraden naar Windows 10. Hoe dat moet staat uitgebreid beschreven op de SchoonePC-website. Bekijk eventueel ook mijn destijds verschenen video (met ruim 75.000 views!) over de upgrade van Windows 7 naar Windows 10, deze is namelijk ook van toepassing op Windows 8.1.

TIP: Vind je de overstap naar Windows 10 spannend dan helpt de computerbijbel voor Windows 10 je de weg te vinden!

 

Heb je (weer) veel geleerd van mijn nieuwsbrief? Dan kan ik het waarderen als je je kennissen erop attendeert zodat ook zij computerwijzer en -vaardiger worden! Inschrijven kan vanaf elke pagina van mijn website, en de laatste vijf nieuwsbrieven zijn apart op te vragen.

Ik wens je veel lees- en computerplezier. Tot de volgende nieuwsbrief!

Menno Schoone
www.SchoonePC.nl

 

 

WIL JE MIJN NIEUWSBRIEF PER E-MAIL ONTVANGEN?

Schrijf dan gratis en vrijblijvend in via het formulier onderaan deze pagina (na inschrijving zijn tevens de vijf laatst verschenen nieuwsbrieven op te vragen).

Met vriendelijke groet,

Menno Schoone
SchoonePC

 

 

2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring