Waarom starten apps opnieuw met Windows op?

Jan de Jong vraagt:

"Als ik mijn foto's in de Windows Verkenner bekijk dan zie ik bij de JPG-bestanden miniaturen, bij de RAW-bestanden wordt alleen een blanco icoontje weergegeven. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ook de RAW-bestanden een miniatuur laten zien?"

Antwoord:

Je zou inderdaad niet verwachten dat nog openstaande apps na een herstart van Windows automatisch weer worden geopend. Dit is echter toch het geval wanneer bij Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties de optie Mijn opnieuw opstartbare apps automatisch opslaan en opnieuw opstarten als ik me opnieuw aanmeld is geactiveerd (Windows 10: optie Mijn opnieuw opstartbare apps automatisch opslaan wanneer ik me afmeld en deze opnieuw opstarten nadat ik me heb aangemeld). Hiermee worden de nog openstaande apps opgeslagen zodat bij het opnieuw aanmelden van het gebruikersaccount meteen weer doorgewerkt kan worden. Het gaat overigens alleen om karakteristieke Windows 11-apps die aan bepaalde voorwaarden voldoen (zoals Edge, Mail, Agenda en Foto's), deze instelling heeft dus geen effect op de klassieke apps.

Het nut van deze optie is overigens beperkt. Bij het opstarten van Windows worden de apps namelijk in een soort van slaapstand geopend, geminimaliseerd op de taakbalk. Ze moeten dus alsnog eerst worden aangeklikt voordat er weer mee doorgewerkt kan worden. Wat dat betreft kan je de veelgebruikte apps beter aan de taakbalk vastpinnen, zo zijn ze altijd snel te openen.

Mijn opnieuw opstartbare apps automatisch opslaan en opnieuw opstarten als ik me opnieuw aanmeld


2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring