Hoe zijn videobestanden naar MP4 te converteren?

Frans Koek vraagt:

"Ik ben op zoek naar een stappenplan om oude videobestanden om te zetten naar het MP4-bestandstype. Heb je tips?"

Antwoord:

Er bestaan vele (al dan niet gratis) converters voor het omzetten van bestanden. Deze tools zijn vaak voor slechts één of enkele bestandsformaten bruikbaar, het is dus van belang te weten om welk bestandstype het gaat en naar welk bestandstype deze geconverteerd moet worden. Met de zoekopdracht “convert <bestandstype1> <bestandstype2> free app” (bijvoorbeeld "convert MTS MP4 free app") vind je doorgaans wel een geschikte conversietool om de klus te klaren.

Het converteren van een bestand kan online via een website (door het bestand te uploaden) of offline met een app. De online converters zijn vooral handig als het slechts om enkele bestanden gaat. Moeten er meerdere bestanden geconverteerd worden dan is het praktischer om dat offline met een app te doen. Of je nu gebruik maakt van de online of offline methode, in beide gevallen bestaat de kans dat je te maken krijgt met malafide praktijken. Ga je dus met een online converter aan de slag, houdt dan rekening met potentiële privacyissues en neem irritante pop-ups voor lief. Bij offline apps is het juist oppassen dat er geen malware op de pc wordt geïnstalleerd, controleer zo nodig eerst via www.virustotal.com of de gedownloade app te vertrouwen is.

Tussen de zoekresultaten staan ook websites die de voor- en nadelen van de verschillende converters opsommen. Twijfel je bij het kiezen van een conversietool, raadpleeg dan eventueel zo'n website om ideeën op te doen en/of het kaf van het koren te scheiden. De praktijk zal overigens nog wel moeten uitwijzen of een gratis app ook echt gratis is. Bij dergelijke tools is het namelijk altijd maar de vraag of er niet alsnog betaald moet worden wanneer je meerdere bestanden tegelijk wilt converteren...


© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring