Waarom blijft Windows-spotlight hangen bij dezelfde foto?

Vraag:

Bij het opstarten van Windows kijk ik al heel lang tegen dezelfde foto aan, het lijkt wel alsof Windows-spotlight is vastgelopen. Is daar wat aan te doen?

Antwoord:

Om dit probleem op te lossen moet Windows-spotlight eerst worden uitgeschakeld: ga hiervoor naar Instellingen, onderdeel Persoonlijke instellingen, sub Vergrendelingsscherm, wijzig de achtergrond van Windows-spotlight naar Afbeelding of Diavoorstelling en herstart Windows. Navigeer vervolgens met de Windows Verkenner naar de map C:\Gebruikers \inlognaam \AppData \Local \Packages \Microsoft .Windows .ContentDeliveryManager_PakketID (de PakketID bestaat uit een reeks cijfers en letters) en verwijder alle submappen. Wordt de standaard verborgen map AppData niet getoond, activeer dan eerst via tabblad Beeld de optie Verborgen items.

Hoewel deze aanpassing voldoende moet zijn, is het verstandig om Windows-spotlight ook nog even te resetten: open het opdrachtvenster Windows PowerShell (Admin) via een rechter muisklik op Start en geef het volgende commando (bij voorkeur door middel van kopiëren en plakken zodat typfouten worden voorkomen):

Get-AppXPackage -AllUsers *ContentDeliveryManager* | Foreach {Add-AppxPackage "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -DisableDevelopmentMode -Register}

Herstart tot slot Windows, stel de achtergrond van het vergrendelingsscherm weer in op Windows-spotlight en het probleem moet opgelost zijn.

TIP: Wordt deze instelling niet onthouden dan is er sprake van een rechtenprobleem. Controleer in dat geval via Instellingen, onderdeel Privacy, sub Achtergrond-apps of de optie Apps mogen op de achtergrond worden uitgevoerd is geactiveerd, en of de apps (met name de app Instellingen) op de achtergrond uitgevoerd mogen worden.

Op de achtergrond uitvoeren van apps

TIP: Zie Windows-spotlight blijft hangen bij dezelfde foto als je elke keer dezelfde foto blijft zien.

AANVULLING: Lukt het niet om het probleem op te lossen, controleer dan eens of het probleem wordt veroorzaakt door een app zoals Dynamic theme.


© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring