Waarom schakelt Windows-spotlight elke keer uit?

Vraag Guido:

Het valt mij op dat de foto die bij het opstarten van Windows verschijnt, niet meer verandert. Uit uw computerbijbel begrijp ik dat dit met Windows-spotlight geactiveerd kan worden. Ik kan de optie Windows-spotlight selecteren, maar na het sluiten van het instellingenvenster wijzigt deze meteen weer in Afbeelding. Wat moet ik doen om het weer aan de praat te krijgen?

Windows-spotlight als achtergrond van het vergrendelingsscherm

Antwoord:

Windows-spotlight zorgt inderdaad voor de mooie foto's die als achtergrondafbeelding rouleren op het vergrendelingsscherm. Deze optie is te activeren via Instellingen, onderdeel Persoonlijke instellingen, sub Vergrendelingsscherm, onderdeel Achtergrond. Wordt deze instelling niet onthouden dan is er waarschijnlijk sprake van een rechtenprobleem. Controleer in dat geval via Instellingen, onderdeel Privacy, sub Achtergrond-apps of de optie Apps mogen op de achtergrond worden uitgevoerd is geactiveerd, en of de apps (met name de app Instellingen) op de achtergrond uitgevoerd mogen worden.

Op de achtergrond uitvoeren van apps

Werkt Windows-spotlight na het opnieuw opstarten nog steeds niet, dan kan je nog proberen of het resetten van de instellingen helpt. Leeg hiervoor de standaard verborgen map C:\Gebruikers \inlognaam \AppData \Local \Packages \Microsoft.Windows .ContentDeliveryManager _cw5n1h2txyewy \Localcache, start vervolgens een opdrachtvenster (via een rechter muisklik op Start, optie Windows PowerShell (Admin)) en geef de onderstaande commando's (dit gaat het eenvoudigst door de afzonderlijke commando's achtereenvolgens te kopiŽren, in het opdrachtvenster te plakken en te bevestigen met Enter; negeer eventuele foutmeldingen):

Get-AppxPackage -allusers Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager | foreach {Add-AppxPackage "$($_.InstallLocation)\appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode -register}

Get-AppXPackage -AllUsers | Where-Object {$_.InstallLocation -like "*SystemApps*"} | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

DISM /online /cleanup-image /restorehealth

SFC /scannow


© 2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring