De taal van de apps Mail en Agenda wijzigen

Vraag van Herman Vroomen:

"De taal van de apps Mail en Agenda is plots gewijzigd in het Engels: Postvak IN werd Inbox, Verzonden items werd Sent, etc. Ik heb geprobeerd om dit ongedaan te krijgen door de apps opnieuw in te stellen (via Instellingen > Apps > GeÔnstalleerde Apps > Mail en Agenda, optie Geavanceerde opties, knop Opnieuw instellen), maar dat heeft niet geholpen. Heb jij nog een suggestie?"

Antwoord:

Veel app-problemen zijn inderdaad op te lossen door de app opnieuw in te stellen, dit specifieke taalprobleem vergt echter een andere aanpak! Op mijn website adviseer ik de volgende tweak: installeer een extra taal via Instellingen > Tijd en taal > Taal en regio (Windows 10: > Taal), knop Een taal toevoegen; bijvoorbeeld English (United States) of Nederlands (BelgiŽ). Stel deze taal in als voorkeurstaal, om vervolgens weer terug te schakelen naar Nederlands (Nederland) als voorkeurstaal.

Instellingen > Tijd en taal > Taal en regio > knop Een taal toevoegen; bijvoorbeeld Nederlands (BelgiŽ)

Toch werd Hermans probleem met deze tweak niet opgelost. De helpdesk van Microsoft adviseerde nog om Windows 11 te resetten met behoud van apps en instellingen, maar zelfs dat hielp niet! Herman wist het probleem uiteindelijk op te lossen door mijn voorgestelde tweak in een aangepaste vorm toe te passen: hij verwijderde eerst de taal Nederlands (Nederland) (via dezelfde sub), installeerde vervolgens de taal opnieuw en stelde deze tot slot weer als voorkeurstaal in. Blijkbaar was het taalbestand defect geraakt!

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring