Hoe kan een schermafdruk worden bewerkt?

Vraag Kees de Vries:

Al jaren zoek ik naar een eenvoudige digitale tekendoos waarmee ik in een schermafdruk iets kan markeren. Kan je mij daar misschien aan helpen?

Antwoord:

De bekendste methode voor het maken van een schermafdruk is het indrukken van de PrintScreen-toets, de toetscombinatie Win-Shift-S is echter een interessant alternatief! Er zijn verschillende opties om een selectie voor de schermafdruk te maken: Rechthoekig knipsel, Vrije vorm-knipsels, Vensterknipsel en Volledig scherm-knipsel. De selectie wordt automatisch op het virtuele klembord geplaatst en kan vervolgens eenvoudig met de toetscombinatie Ctrl-V of Win-V in een willekeurig e-mailbericht, document of tekenprogramma worden geplakt.

Wil je de schermafdruk eerst nog bewerken, klik dan op de melding Knipsel opgeslagen op het klembord (in het actiecentrum) om deze te openen in de app Knippen en aantekenen. De app bevat enkele eenvoudige tools om het knipsel te bewerken, zoals de balpen, marker en gum. Voor strakke lijnen kan handig gebruik worden gemaakt van de liniaal en de gradenboog (de stand is met het scrollwieltje van de muis aan te passen). Sla het bewerkte knipsel op met de knop Opslaan als of kopieer het naar het virtuele klembord (met Ctrl-C) zodat je het daarna op elke gewenste locatie kunt plakken (met Ctrl-V of Win-V).

Knipsel opgeslagen op het klembord

TIP: Zoek je meer geavanceerde mogelijkheden (zoals het toevoegen van tekst, symbolen, geometrische vormen, speciale lijnen e.d.) dan kan je beter een ander programma gebruiken, bijvoorbeeld Paint of Paint 3D.


2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring