Gratis virusscanner: Avira Antivirus Personal

Hoewel de firewall nauwkeurig de verbinding met het internet controleert, biedt het verder weinig bescherming tegen virussen. Wilt u meer zekerheid, dan zult een virusscanner moeten installeren van bijvoorbeeld McAfee (Network Associates), Norton (Symantec) of Norman. Naast het feit dat u voor de bekende virusscanners in de buidel zult moeten tasten als u deze voor een langere tijd wilt gebruiken, kost het ook nog veel werk ze up-to-date te houden. U kunt de beste virusscanner op de PC installeren. Als deze niet regelmatig up-to-date wordt gehouden, biedt deze zo goed als geen bescherming tegen de nieuwste virussen. De veiligheid van de PC is uiteindelijk afhankelijk van uw eigen handelen en het regelmatig downloaden van de nieuwste virusdefinities!

LET OP: De genoemde commerciŽle virusscanners zijn zo belastend voor de systeembronnen van de computer, dat u er beter voor kunt kiezen een minder zware gratis virusscanner te installeren, zeker als de computer niet de snelste is en u prioriteit geeft aan het normaal kunnen werken met de computer... Op deze website worden drie van deze gratis virusscanners besproken: Avast antivirus, AVG en Avira Free antivirus.

Gratis virusscanner: Avira Free Antivirus

Een van de betere gratis virusscanners is Avira Free Antivirus (download: www.avira.com/nl/download/product/avira-free-antivirus). Deze virusscanner controleert tevens op rootkits, malware en andere ongewenste software. Het is wel even opletten tijdens de setup! Klik meermaals op de link Overslaan om overbodige extraís zoals Phantom VPN, Avira System Speedup, Avira SafeSearch Plus, Avira Software Updater en Dashboard van Online Essentials te voorkomen (indien gewenst zijn ze achteraf altijd nog te installeren via het Avira-icoontje in het systeemvak). Op de achtergrond worden de laatste virusdefinities automatisch gedownload en een systeemscan uitgevoerd. Het menu van Avira is toegankelijk via het paraplu-icoontje rechts onderin het systeemvak (een open paraplu betekent dat de beveiliging actief is), optie Free Antivirus. Hier kunnen eventueel instellingen worden aangepast, de standaard instellingen voldoen echter prima.

Avira Personal Edition

 
 
 
 

© 2001-2017 - - SchoonePC - Rotterdam - The Netherlands