Hoe los ik problemen met .NET Framework-updates op?

Vraag Lies Camps:

Op mijn computer wordt elke keer opnieuw getracht update .NET Framework 3.5 en 4.8 voor Windows 10 Version 1909 voor x64 (KB4552931) te installeren. Het is extra frustrerend dat hierbij ook nog eens instellingen worden verwijderd. Hoe kan ik deze update stoppen zodat ik niet elke keer naar een herstelpunt hoef terug te keren?

.NET Framework 3.5 en 4.8 voor Windows 10 Version 1909 voor x64 (KB4552931)

Antwoord:

In dit geval gaat het om een cumulatieve update voor .NET Framework, blijkbaar is er een probleem met deze software waardoor updaten onmogelijk is. Dergelijke updateproblemen zijn doorgaans op te lossen door .NET Framework tijdelijk te verwijderen via het configuratiescherm, onderdeel Programma’s en onderdelen, taak Windows-onderdelen in- of uitschakelen. Schakel de bovenste twee .NET Framework-opties uit, herstart Windows en schakel de opties weer in. Hierna moet het installeren van de .NET Framework-updates weer probleemloos verlopen.

Configuratiescherm, onderdeel Programma’s en onderdelen, taak Windows-onderdelen in- of uitschakelen, opties .NET Framework

TIP: Lukt het niet om de oorzaak van het probleem te achterhalen dan kan de betreffende update ook voorlopig worden verborgen zodat deze niet meer automatisch via Windows Update wordt geďnstalleerd. De tool Show or hide updates (download: https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930) kan hier behulpzaam bij zijn. Het is wel verstandig om periodiek te controleren of de update alsnog geďnstalleerd kan worden, zeker als het om een veiligheidsupdate gaat!


© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring