Hoe zijn de meldingen van apps uit te schakelen?

Vraag Gerard Schipper:

De laatste tijd word ik helemaal gek van de pop-ups met nieuwsberichten die in het systeemvak verschijnen. Wegklikken helpt niet, ze komen gelijk weer terug. Kan je mij aangeven hoe ik dit kan voorkomen?

Meldingenen app Nieuws uitschakelen

Antwoord:

In dit geval zijn de meldingen van de app Nieuws. Deze nieuwsmeldingen kunnen vanuit de app worden uitgeschakeld via het tandwiel (links onderin het venster), kopje Meldingen. De meldingen zijn ook uit te schakelen via Instellingen, onderdeel Systeem, sub Meldingen en acties, onderdeel Meldingen van deze afzenders ontvangen (wordt gesorteerd op Meest recent dan staat de veroorzaker waarschijnlijk bovenaan), deactiveer de betreffende app. Loop de lijst gelijk even door, misschien staan er nog andere apps tussen waarvan je de meldingen wilt uitschakelen. Wil je meer afstelmogelijkheden, klik dan op het app-icoontje van de betreffende app voor aanvullende instellingen.

TIP: Heb je überhaupt geen behoefte aan de app Nieuws, dan is deze te verwijderen via Instellingen, onderdeel Apps, sub Apps en onderdelen, selecteer de app Nieuws, knop Verwijderen (op vergelijkbare wijze is de app hier ook weer te installeren).


© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring