Hoe is het aanmeldscherm/vergrendelingsscherm bij het ontwaken uit de slaapstand uit te schakelen?

Vraag Han Wagter:

Na de laatste update verschijnt bij het ontwaken uit de slaapstand telkens het aanmeldscherm. Deze had ik uitgeschakeld, evenals het wachtwoord. Is er een oplossing om na het ontwaken uit de slaapstand direct op het bureaublad te komen?

Antwoord:

Dit is een probleem dat zich voordoet bij het gebruik van een lokaal (offline) gebruikersaccount, oftewel een gebruikersaccount dat niet aan een Microsoft-account is gekoppeld. Is zo'n lokaal gebruikersaccount niet voorzien van een wachtwoord dan is het vergrendelings- cq. aanmeldscherm sowieso onzinnig en kan deze net zo goed worden uitgeschakeld (via Instellingen, onderdeel Accounts, sub Aanmeldingsopties, wijzig de optie Aanmelding vereisen in Nooit). Deze optie wordt echter pas getoond wanneer het gebruikersaccount is voorzien van een wachtwoord! De oplossing is dus eenvoudig: voorzie het gebruikersaccount van een wachtwoord (via dezelfde sub, optie Wachtwoord), wijzig de optie Aanmelding vereisen in Nooit en maak het wachtwoord daarna weer blanco (eveneens via optie Wachtwoord, houd het invulveld voor het wachtwoord leeg en bevestig met Volgende, Voltooien).

Aanmeldingsopteis: Aanmelding vereisen wijzigen in Nooit om het vergrendelingsscherm/aanmeldingsscherm uit te schakelen

TIP: Controleer tevens via Instellingen, onderdeel Persoonlijke instellingen, sub Vergrendelingsscherm, link Instellingen voor schermbeveiliging of de optie Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten is gedeactiveerd.


2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring