Hoe zijn Windows Spotlight-foto's veilig te stellen?

Vraag:

Als ik mijn laptop start, krijg ik op het aanmeldscherm de mooiste foto's te zien! Ik zou er graag een van willen instellen als achtergrond. Ik heb overal gezocht maar niet gevonden hoe dat kan.

Antwoord:

Dat zijn de fotoís van Windows Spotlight (zie Instellingen, onderdeel Persoonlijke instellingen, sub Vergrendelingsscherm, optie Achtergrond). De foto's worden bewaard in de map C:\Gebruikers\ inlognaam\ AppData\ Local\ Packages\ Microsoft.Windows. ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\ LocalState\ Assets (deze standaard verborgen map wordt zichtbaar gemaakt via tabblad Beeld, activeer optie Verborgen items). Probleem is wel dat bij deze bestanden de extensie JPG ontbreekt waardoor het lastig is om de foto's als zodanig te herkennen. Dit is op te lossen door vanuit de Windows Verkenner de map Assets (inclusief alle bestanden) naar de map Afbeeldingen te kopiŽren. Open de gekopieerde map, kies tabblad Bestand, optie Windows PowerShell openen en geef achtereenvolgens de commando's CMD (om over te schakelen naar de Opdrachtprompt) en RENAME *.* *.JPG (om alle bestanden in de map te voorzien van de extensie JPG). Nadat de mooiste foto's eruit zijn gehaald, kan de gekopieerde map Assets weer worden verwijderd. Het is vervolgens nog een koud kunstje om een van die foto's als achtergrond in te stellen: klik met rechts op de gewenste foto, optie Als bureaubladachtergrond gebruiken.

TIP: Wordt de in het aanmeldvenster getoonde Spotlight-afbeelding niet meer vervangen of zijn er andere problemen met Spotlight? Schakel Windows Spotlight dan uit door de optie Achtergrond te wijzigen in Afbeelding of Diavoorstelling. Verwijder vervolgens de map Assets en de bovengelegen map Settings. Start Windows 10 vervolgens opnieuw op en schakel Windows Spotlight weer in. Met dank aan Alex van Velze

LET OP: Zie ook de pagina over Spotlight Wallpapers!


© 2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring