Q&A: Foutmelding Skype 'Uw webcam wordt momenteel door een andere toepassing gebruikt'

zie instructievideo nieuwsbrief #85 op 10:39

Dhr. Megens vraagt: "Als ik Skype aanzet en contact zoek met mijn zoon, krijgt hij wel geluid maar geen beeld van mij. En bij mij verschijnt de mededeling Uw webcam wordt momenteel door een andere toepassing gebruikt. Ik heb een nieuwe webcam aangeschaft maar het probleem blijft. Hoe is dit op te lossen?"

Antwoord: Ik vermoed dat er voor de camera app-machtigingen zijn ingesteld (zie Instellingen, onderdeel Privacy) waardoor de toegang wordt geblokkeerd. In nieuwsbrief #84 had ik aandacht besteed aan het feit dat deze app-machtigingen sinds de April 2018 Update op drie niveaus zijn in te stellen, de uitleg vind je terug op de pagina over de privacyinstellingen (in het kader met het onderwerp EXTRA TOELICHTING VOOR APP-MACHTIGINGEN).

In dit geval moeten bij sub Camera de app-machtigingen van de webcam gecontroleerd worden. Waarschijnlijk is de webcam sowieso voor alle apps ontoegankelijk (als gevolg van de doorgevoerde privacyinstellingen tijdens de setup). Activeer eerst de optie Apps toegang verlenen tot uw camera, en geef (indien dat nog niet het geval is) onder Kiezen welke apps toegang hebben tot uw camera aan dat de app Skype toegang tot de camera mag hebben. Er worden hier nog meer apps vermeld, geef ze alleen toestemming als ze echt worden gebruikt in combinatie met de webcam.

Skype: Instellingen, onderdeel Privacy, sub Camera, Apps toageng verlenen tot uw camera

2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring