Q&A: Tweemaal opstarten voordat afbeeldingen in e-mail worden weergegeven

zie instructievideo nieuwsbrief #85 op 6:37

Wilfried Riviere vraagt: "Na een update van Windows worden afbeeldingen pas in mijn e-mails weergegeven nadat ik Windows opnieuw heb opgestart. In het verleden heb ik dit probleem ook al eens gehad, maar dat is toen na verloop van tijd vanzelf in orde gekomen. Na de laatste update is het probleem echter weer teruggekomen. Het is nu al een paar weken sinds de laatste update en ik moet nog steeds mijn PC 2x opstarten. Kunt u me een tip geven om dit probleem op te lossen?"

Antwoord: Omdat de afbeeldingen in e-mailberichten na de herstart alsnog worden getoond, kan er niets mis zijn met de instellingen van het mailprogramma. Er moet dus verder worden gekeken. In dit geval lijkt het er op dat het versneld opstarten van Windows voor problemen zorgt. Bij versneld opstarten wordt een gedeelte van Windows in het geheugen bewaard zodat het tijdrovende opstartproces niet helemaal vanaf het begin hoeft te worden doorlopen. Bij de tweede keer opstarten wordt de computer echter geforceerd om toch geheel opnieuw op te starten. Het installeren van de meest recente drivers van het moederbord zou dit moeten oplossen.

Het versneld opstarten is echter ook uit te schakelen via Instellingen, onderdeel Systeem, sub Energiebeheer en slaapstand, link Extra energie-instellingen (tevens te openen via het configuratiescherm, onderdeel Energiebeheer), taak Het gedrag van de aan/uit-knoppen bepalen. Activeer hier de link Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn (om de instellingen voor afsluiten toegankelijk te maken) en deactiveer de optie Snel opstarten inschakelen (aanbevolen). Hierna moet het probleem met de afbeeldingen zijn opgelost.

2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring