Q&A: De naam van het gebruikersaccount wijzigen

Fred Ho Sam Sooi vraagt: "Ik probeer al een tijd een storende typefout te wijzigen in de naam die in beeld verschijnt als de pc wordt opgestart. Weet u hoe dat kan?"

Antwoord: Dat is een goeie vraag waar meer lezers mee worstelen. Wordt standaard ingelogd met een Microsoft-account (te achterhalen via Instellingen, onderdeel Accounts, sub Uw info) dan kan je de typefout corrigeren via de pagina https://account.microsoft.com/profile?lang=nl-nl, bij een lokaal gebruikersaccount via het configuratiescherm, onderdeel Gebruikersaccounts, link Uw accountnaam wijzigen.

Als aanvulling hierop: werd het gebruikersaccount bij het aanmaken direct aan een Microsoft-account gekoppeld, dan is de naam van de gebruikersmap gebaseerd op het bij het Microsoft-account behorende e-mailadres. Velen storen zich aan deze mapnaam, die achteraf niet meer te wijzigen is. Wilt u de naam van de gebruikersmap toch wijzigen dan kan dat alleen door een nieuw lokaal (!) gebruikersaccount aan te maken met de gewenste naam. Nadat alle gegevens en instellingen zijn overgezet naar dit nieuwe account kan het huidige account worden verwijderd. Hierna kan het nieuwe gebruikersaccount alsnog (via Instellingen, onderdeel Accounts, sub Uw info) aan het eerder gebruikte Microsoft-account worden gekoppeld, mét behoud van de mapnaam.

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring