Hoe zijn de persoonlijke mappen te verplaatsen?

Vraag:

Hoe zijn de persoonlijke mappen Documenten, Afbeeldingen e.d. naar een andere locatie te verplaatsen?

Antwoord:

In de vorige nieuwsbrief heb ik aandacht besteed aan de persoonlijke mappen Documenten, Afbeeldingen en Bureaublad. Voordat je het doorhebt, wijzigt Windows de opslaglocatie van deze mappen namelijk naar de map OneDrive. Ik heb uitgelegd hoe je deze mappen uit OneDrive kunt halen door de opslaglocatie te herstellen naar de standaard map C:\Gebruikers\inlognaam\. Naar aanleiding van dit artikel kreeg ik van meerdere lezers de vraag hoe deze mappen vervolgens naar een zelfgekozen locatie verplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld naar een aparte datapartitie.

De officiŽle vs. de makkelijke methode

De officiŽle verplaatsingsmethode voor het verplaatsen van de persoonlijke mappen Documenten, Afbeeldingen, Bureaublad, Downloads, Muziek en Videoís (inclusief de daarin opgeslagen bestanden) verloopt via de eigenschappen van de map: klik met rechts op de betreffende map, optie Eigenschappen, tabblad Locatie, knop Verplaatsen, selecteer een zelf aangemaakte map (bijvoorbeeld D:\Menno\Documenten) en bevestig de locatie.

Persoonlijke mappen verplaatsen met tabblad Locatie

Het verplaatsen van deze mappen is echter een stuk makkelijker en minder foutgevoelig door ze simpelweg door middel van knippen en plakken naar de gewenste locatie te verplaatsen (zijn de mappen flink gevuld dan is het verstandig om dit map voor map te doen).

TIP: Zijn de persoonlijke mappen uit OneDrive verwijderd dan kan de map OneDrive zelf ook door middel van knippen en plakken worden verplaatst, het Microsoft-account moet daarvoor echter wel eerst (tijdelijk) worden ontkoppeld!

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring