Verwijderen snelkoppeling 'Meer informatie' op het bureaublad voor Windows-spotlight

Vraag van Loekie:

"Sinds kort staat er een snelkoppeling op mijn bureaublad waarmee informatie over de achtergrondfoto achterhaald kan worden. Ik heb daar geen behoefte aan, de snelkoppeling is echter niet te verwijderen. Heb jij een tip?"

Antwoord:

Antwoord: Windows 11 heeft een optie om de foto's van Windows-spotlight als achtergrondafbeelding in te stellen (via Instellingen > Persoonlijke instellingen > Achtergrond > Achtergrond aan uw persoonlijke voorkeur aanpassen). Is Windows-spotlight geactiveerd dan wordt sinds kort een snelkoppeling met de naam Meer informatie over deze afbeelding op het bureaublad geplaatst. Met deze snelkoppeling kan achtergrondinformatie over de getoonde foto worden opgevraagd. Reuze handig voor nieuwsgierige mensen, maar een sta-in-de-weg als je er geen behoefte aan hebt...

Snelkoppelng Meer informatie voor Windows-spotlight

Zoals Loekie al aangeeft, laat deze snelkoppeling zich niet op de normale manier verwijderen. Wil je er vanaf, dan kan dat (vooralsnog) alleen met behulp van een registertweak: open de register-editor en voeg in de registersleutel HKCU\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Explorer\ HideDesktopIcons\ NewStartPanel de 32-bits DWORD-registerwaarde {2cc5ca98-6485-489a-920e-b3e88a6ccce3} met de waarde 1 toe. Als alternatief kan de snelkoppeling ook worden verwijderd door de bureaubladachtergrond te wijzigen naar een effen kleur, een eigen afbeelding of een diavoorstelling. Dit houdt dan natuurlijk wel in dat je het bureaublad niet meer kunt voorzien van de mooie spotlight-foto's!

Met dank aan Stanny Jacquet

2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring