Meerdere beeldschermen op één pc aansluiten (en het effect op de muiscursor)

Aart Korstjens vraagt:

"In mijn oude opstelling had ik twee beeldschermen NAAST elkaar staan waarbij de muiscursor netjes van het ene naar het andere scherm overging. In mijn nieuwe opstelling staan de beeldschermen BOVEN elkaar. Ik moet nu op het onderste scherm de muiscursor naar rechts bewegen om naar het bovenste scherm te gaan. Kan dat anders?"

Antwoord:

Het is inderdaad niet praktisch (en zelfs zeer vermoeiend) wanneer de overgang van de muiscursor niet via de verwachte schermrand naar het andere beeldscherm overgaat. Dit probleem is vrij eenvoudig op te lossen door de rangschikking van de beeldschermen aan te passen. Zijn meerdere beeldschermen aangesloten dan worden deze visueel weergegeven in het bovenste gedeelte van het venster Instellingen > Systeem > Beeldscherm. Bovenin deze sub is de volgende instructie te lezen: Selecteer een beeldscherm om de instellingen ervoor te wijzigen. Sleep beeldschermen om ze opnieuw te rangschikken. Het enige wat je dus moet doen is de visueel weergegeven beeldschermen naar de juiste locatie slepen (in dit geval boven elkaar) en deze opstelling bevestigen met de knop Toepassen. Deze tip is niet alleen van toepassing op beeldschermen die boven elkaar geplaatst worden, het werkt ook wanneer de schermen naast elkaar staan en de muiscursor via de verkeerde rand naar het andere beeldscherm gaat (de schermen zelf omdraaien is dus niet nodig). Het klinkt zo simpel als wat, je moet het alleen net maar even weten!

Instellingen > Systeem > Beeldscherm: Sleep beeldschermen om ze opnieuw te rangschikken

TIP: Ik krijg ook wel eens de vraag of het mogelijk is om twee pc's op hetzelfde beeldscherm aan te sluiten. Dit kan door beide pc's middels een VGA-, DVI-, HDMI- en/of DisplayPort-kabel op het betreffende scherm aan te sluiten. Met de knoppen aan de beeldschermrand (zie de video) kan vervolgens snel tussen de aangesloten pc's (oftewel bronnen) geswitcht worden. En wil je een nog leger bureau, maak dan gebruik van InputDirector zodat beide pc's met één toetsenbord en muis zijn aan te sturen.

Beeldscherm aansluiten: VGA-, DVI-, HDMI- en/of DisplayPort
 


© 2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring