Hoe een diavoorstelling van een fotoalbum weergeven met de app Foto's?

Leon Jonathans vraagt:

"Voorheen kon ik op mijn laptop een diavoorstelling van mijn foto's laten zien aan mijn familie en vrienden. Sinds een recente update van Windows 11 lukt dat niet meer. Hoe kan ik de diavoorstelling weer terugkrijgen?"

Het contextmenu in de oude versie van de app Foto's

Antwoord:

LET OP: In de nieuwste versie van de app Foto's kan de diavoorstelling worden opgestart via een rechter muisklik op een geopende foto, optie Diavoorstelling starten (knop F5).

In Windows 11 is het inderdaad niet meer mogelijk om met de app Foto's een diavoorstelling weer te geven. Blijkbaar gaat Microsoft ervan uit dat diavoorstellingen voortaan met de nieuwe app Microsoft Clipchamp aangemaakt kunnen worden. Met deze nieuwe video-editor voor Windows 11 kan je een 'diavoorstelling' maken door een selectie foto's op een tijdlijn te zetten, en daar een video van te laten genereren. Deze methodiek is echter nogal omslachtig wanneer je snel even een diavoorstelling wil tonen, ik word er dan ook niet zo enthousiast van.

Het contextmenu in de nieuwe app Foto's

Gelukkig is er toch een oplossing, namelijk het installeren van de vorige versie van de app Foto's! Open hiervoor de app Foto's, optie Instellingen (het tandwiel), knop Oudere versie van Foto's downloaden en installeer via de Store de app Foto's (oudere versie). Via deze app gaat het afspelen van een diavoorstelling als volgt: selecteer de gewenste foto's, knop Nieuw, optie Album, knop Diavoorstelling (of klik met rechts op een foto, optie Diavoorstelling).

TIP: Volgens de standaard instellingen worden op het vergrendelingsscherm Windows-spotlight foto's weergegeven. Het is echter ook mogelijk om in plaats daarvan een diavoorstelling van persoonlijke foto's weer te laten geven! Dit gaat bij zowel Windows 10 als Windows 11 via Instellingen > Persoonlijke instellingen > Vergrendelingsscherm.


2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring