Nieuwsbrief #92: Mei 2019 Update + diverse tips en tools voor Windows 10

Hallo SchoonePC-fans. Dit is de instructievideo van de SchoonePC nieuwsbrief #92 (eveneens via YouTube te bekijken). De nieuwsbrief is als e-mail of PDF-bestand te downloaden.

 

De recent vrijgegeven Mei 2019 Update voor Windows 10 (versie 1903) is inmiddels op de nodige computers geďnstalleerd. Aangezien ik veel vragen over deze update kreeg, besteed ik er in deze nieuwsbrief nog wat extra aandacht aan. Deze nieuwsbrief heb ik verder aangevuld met enkele interessante onderwerpen en tools:

De Catalina

zie instructievideo nieuwsbrief #92 op 23:55

Peter Versteeg, SchoonePC-fan én lid van de Stichting Vrienden van de Catalina (SVvdC), had mij al meermaals gevraagd in Lelystad te komen kijken naar 'hun' Catalina. Een vliegtuig met een rijke geschiedenis: het bracht drie onderzeeboten tot zinken, bestreed bosbranden in Chili en Canada en belandde uiteindelijk als historisch vliegtuig bij deze stichting. Helaas was het behoud financieel niet meer rond te krijgen en is de Catalina verkocht aan een Amerikaanse stichting. Voordat de overtocht naar de Verenigde Staten plaatsvond, werden nog enkele laatste vluchten voor donateurs uitgevoerd. Dit was dus echt de laatste kans om de Catalina te komen bewonderen (althans in Nederland), en dus toog ik eind april met mijn gezin naar Lelystad waar we van dichtbij mochten meemaken hoe dit bijzondere vliegtuig vanuit de hangar werd voorbereid. Alleen al de bezichtiging van de cockpit met het "antieke" instumentenpaneel is een bijzondere beleving. Inmiddels is het vliegtuig naar de Verenigde Staten overgevlogen, het verslag van deze oversteek is op de website van de stichting terug te lezen. Peter, bedankt voor deze fantastische dag!

Heb je (weer) veel geleerd van mijn nieuwsbrief? Dan kan ik het waarderen als je je kennissen erop attendeert zodat ook zij computerwijzer en -vaardiger worden! Inschrijven kan vanaf elke pagina van mijn website, en de laatste vijf nieuwsbrieven zijn apart op te vragen.

Ik wens je veel lees- en computerplezier. Tot de volgende nieuwsbrief!

Menno Schoone
www.SchoonePC.nl

 

 

WIL JE MIJN NIEUWSBRIEF PER E-MAIL ONTVANGEN?

Schrijf dan gratis en vrijblijvend in via het formulier onderaan deze pagina (na inschrijving zijn tevens de vijf laatst verschenen nieuwsbrieven op te vragen).

Met vriendelijke groet,

Menno Schoone
SchoonePC

© 2001-2020 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring