Configuratiescherm (Windows 7)

Deze pagina is onderdeel van het Windows 7 archief. Download eventueel ook het gratis SchoonePC e-boek voor Windows 7.

Het configuratiescherm kan via het startmenu worden geopend, het makkelijkst is echter het configuratiescherm vast te pinnen aan de taakbalk (op het moment dat hij is geopend). Volgens de standaard instellingen worden de verschillende onderdelen van het configuratiescherm weergegeven in categorieŽn. In het vervolg van deze website wordt er echter van uitgegaan dat de onderdelen van het configuratiescherm worden weergegeven als grote of kleine pictogrammen zodat alle opties direct beschikbaar zijn.

Windows 7 Configuratiescherm (kleine pictogrammen)

UITGEBREID CONFIGURATIESCHERM

Door in het zoekvenster van het configuratiescherm de opdracht e te geven, opent een uitgebreid overzicht met honderden taken die normaal gesproken niet direct zichtbaar zijn. Niet alleen de gangbare, vanuit het traditionele configuratiescherm bekende taken, maar ook de lastiger vindbare. Een vergelijkbaar takenoverzicht wordt geopend met de GodMode. Hoewel deze tweak wat meer werk kost, loont het toch de moeite omdat vanuit dit overzicht snelkoppelingen naar de vermelde taken aangemaakt kunnen worden.

Maak voor het activeren van de GodMode een nieuwe map aan en wijzig de naam in GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} (de opslaglocatie is niet relevant en de naam GodMode mag ook worden gewijzigd in een meer aansprekende naam). Nadat de naam van de map is gewijzigd, verandert het icoontje en worden de taken automatisch aan de aangemaakte map toegevoegd. Door de map vanuit de Windows Verkenner te verwijderen, is de aangemaakte GodMode weer verwijderd.


© 2001-2020 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring