Hoe zijn zowel de datum als de tijd weer te geven bij kleine taakbalkknoppen?

Vraag Gert Valk:

Via Instellingen, onderdeel Persoonlijke instellingen, sub Taakbalk, optie Kleine taakbalkknoppen gebruiken heb ik de taakbalk ingesteld op kleine pictogrammen. Sinds die tijd wordt de datum en tijd niet meer weergegeven. Hoe kan ik deze weer zichtbaar maken?

Antwoord:

Door de taakbalkknoppen te verkleinen, wordt tevens de hoogte van de taakbalk verkleind. De taakbalk is daardoor niet hoog genoeg meer voor de weergave van zowel de datum als de tijd, vandaar dat alleen nog de klok wordt weergegeven.

Taakbalk met kleine pictogrammen: alleen tijd, geen datum

Wil je toch ook de datum in de taakbalkhoek zien? Verdubbel dan de hoogte van de taakbalk zodat de taakbalkknoppen over twee rijen worden verdeeld. Hiervoor moet eerst de taakbalk worden ontgrendeld (rechter muisklik op de taakbalk, optie Taakbalk vergrendelen cq. Alle taakbalken vergrendelen), sleep vervolgens de bovenrand van de taakbalk omhoog zodat deze twee rijen hoog wordt en vergrendel de taakbalk weer.

Taakbalk met kleine pictogrammen met dubbele hoogte: tijd, dag en datum

TIP: Wordt de datum en tijd helemaal niet weergegeven? Volg dan bij dezelfde sub Taakbalk de link Systeempictogrammen in- of uitschakelen en activeer de optie Klok.


2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring