Q&A: Een lokaal/offline gebruikeraccount aanmaken op een nieuwe PC

zie instructievideo nieuwsbrief #96 op 24:22

Chris vraagt: "Ik installeer regelmatig een nieuwe computer voor klanten en loop elke keer tegen het probleem aan dat het gebruikersaccount aan een Microsoft-account gekoppeld moet worden. Is dat te voorkomen?"

Antwoord: Bij het instellen van een nieuwe computer met een voorgeïnstalleerde Windows 10-installatie wordt de optie voor het aanmaken van een lokaal (oftewel offline) gebruikersaccount inderdaad niet meer aangeboden. Microsoft maakt het steeds lastiger om zo'n lokaal gebruikersaccount aan te maken, en dat terwijl er nog steeds veel Windows 10-gebruikers zijn die hun gebruikersaccount niet aan een Microsoft-account willen koppelen. Een lokaal gebruikersaccount heeft namelijk enkele voordelen:

De oplossing is in dit geval simpel: als er geen internetverbinding is dan kan het gebruikersaccount ook niet gekoppeld worden aan een Microsoft-account. Er is dan gewoonweg geen andere optie dan Windows met een lokaal gebruikersaccount op te starten. Dit is te realiseren door pas na het aanmaken van het gebruikersaccount (aan het einde van de setup) de netwerkstekker aan te sluiten dan wel de draadloze netwerkverbinding op te zetten.

TIP: Het lokale gebruikersaccount kan achteraf alsnog aan een Microsoft-account worden gekoppeld, mét behoud van de naam van de gebruikersmap! Dit kan via Instellingen, onderdeel Accounts, sub Uw info, link In plaats daarvan aanmelden met een Microsoft-account.

© 2001-2022 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring