Waarom kan ik deze pagina niet bereiken?

Vraag Karel:

Ik heb recent een laptop met Windows 10 gekocht en krijg bij het opvragen van websites heel vaak onderstaande melding, terwijl ik toch echt het juiste adres heb ingegeven. Kan jij mij helpen dit weg te krijgen?

Kan deze pagina niet bereiken

Antwoord:

Blijkbaar is bij een Google-zoekopdracht op één van de weergegeven advertenties geklikt, deze melding geeft namelijk aan dat de advertentieserver van Google onbereikbaar is. Dit wordt meestal veroorzaakt door een advertentieblokker, bijvoorbeeld een programma of invoegtoepassing voor het blokkeren van advertenties en cookies. Wil je de website achter de advertentie toch openen, dan moet eerst deze blokkade (al dan niet tijdelijk) worden opgeheven.

Wordt gebruikgemaakt van een invoegtoepassing zoals (de eerder in deze nieuwsbrief besproken) Ghostery dan worden in zijn geheel geen advertenties meer getoond. Aangezien het een adres van het Google-advertentienetwerk betreft en de melding aangeeft dat de betreffende pagina onbereikbaar is, is het aannemelijker dat de blokkade hier door het HOSTS-bestand wordt veroorzaakt. Door het HOSTS-bestand veroorzaakte blokkades zijn eenvoudig te omzeilen door HostsMan te installeren en vanuit deze tool op de groene H-knop te klikken, de browser opnieuw op te starten en het nogmaals te proberen. Klik na afloop wel weer even op de (inmiddels rood geworden) H-knop om het HOSTS-bestand weer in te schakelen.

Met HostsMan het HOSTS-bestand tijdelijk uitschakelen


© 2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring