Hoe kunnen meldingen langer worden weergegeven?

Vraag Fred Pach:

Zodra een nieuwe e-mail binnenkomt verschijnt rechts onderin een mededeling, dit bericht blijft echter maar een paar seconden zichtbaar. Is er een mogelijkheid om deze langer in beeld te houden?

Antwoord:

Antwoord: Standaard worden meldingen in de taakbalkhoek 5 seconden weergegeven. Deze weergaveduur is te wijzigen via Instellingen, onderdeel Toegankelijkheid, sub Beeldscherm, optie Meldingen weergeven gedurende: stel hier het gewenste aantal seconden in, bijvoorbeeld 15 in plaats van 5 seconden. Deze instelling is van toepassing op alle meldingen en is naar mijn weten niet per app in te stellen.

Meldingen weergeven gedurende:x seconden

TIP: Het dropdown-menu bevat een aantal vooraf vastgestelde opties (van 5 seconden tot 5 minuten). Staat de gewenste weergaveduur er niet bij dan is deze met een registertweak alsnog toe te passen: navigeer met de register-editor naar de registersleutel HKCU\ Control Panel\ Accessibility, open de registerwaarde MessageDuration, activeer Decimaal en wijzig de waardegegevens in het gewenste aantal seconden.


2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring