Hoe is de werking van de knoppen op de taakbalk aan te passen?

Vraag:

Bij het klikken op het app-knop op de taakbalk wordt een pop-up venster getoond met de openstaande vensters. Het zou handiger zijn als het laatst gebruikte venster opent. Kan dat?

Antwoord:

Ben je in een app aan het werk en wil je terugkeren naar een eerder geopende app waarvan het venster naar de achtergrond is gedrukt? Dan kan je deze snel weer naar voren halen via het pop-upmenu met miniaturen dat opent door met de muis op het betreffende app-icoontje in de taakbalk te klikken (of door er overheen te bewegen). Het pop-upmenu toont een miniatuur voor elk geopend venster van die app (zie afbeelding). Een praktische feature om snel terug te keren naar een van de eerder geopende vensters.

Pop-up openstaande appventers

Zelf vind ik het praktischer als met een klik op het app-icoontje direct het laatst geopende venster van de betreffende app wordt geopend. Dit kan worden gerealiseerd met de volgende registertweak: maak met de register-editor in de registersleutel HKCU\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Explorer\ Advanced de 32-bits DWORD-waarde LastActiveClick aan met de waarde 1 en start Windows vervolgens opnieuw op. Bijkomend voordeel: door herhaaldelijk op de app-knop te klikken, kan nu snel door alle geopende vensters worden gebladerd (en het pop-upvenster met miniaturen is nog steeds toegankelijk met een muisbeweging). Deze extra feature werkt zoveel prettiger, dat ik er zelf inmiddels niet meer zonder kan!

Met dank aan Cor Sinnema


2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring