Is het in- en uitschakelen van de internetverbinding te automatiseren?

Vraag:

Is de internetverbining volgens een vast schema uit en weer in te schakelen?

Antwoord:

In sommige situaties (bijvoorbeeld wanneer je het internetgebruik van de kinderen wilt beperken, of op vooraf vastgestelde tijden niet gestoord wilt worden) kan het handig zijn om het in- en uitschakelen van de internetverbinding te automatiseren. Met de tool InternetOff (download: www.crystalrich.com/internetoff) kan je een weekschema instellen. Via het app-icoontje in het systeemvak, optie Settings, tabblad Schedule is per uur in te stellen of de internetverbinding aan of uit moet staan. Nadat het schema is geactiveerd, hoef je verder niets meer te doen. Hoewel ik persoonlijk liever zelf bepaal wanneer de internetverbinding wordt opgestart, kan ik mij voorstellen dat het in sommige situaties zo zijn voordelen heeft.

InternetOff: internet uitschakeleen volgens een weekschama

De tool start automatisch met Windows op, het ingestelde weekschema is dus standaard geactiveerd. Wil je zelf bepalen wanneer InternetOff actief is, schakel dan via tabblad General de optie Run on Windows startup uit. Bij het openen zoekt de tool automatisch naar updates. Aangezien zelden nieuwe updates worden uitgebracht, kan de optie Check for new versions automatically net zo goed worden uitgeschakeld. Schakel eventueel de optie Display "Internet Left Time" box uit zodat de melding van de nog resterende tijd wordt verborgen.

Wil je niet dat andere gebruikers het uitschakelen van de internetverbinding weer ongedaan kunnen maken, voeg dan een wachtwoord toe (via tabblad Password). Pas hier wel mee op, want als je het wachtwoord vergeet dan kan je de instellingen zelf ook niet meer aanpassen! Het is dan een hele toer om weer toegang te krijgen. Wordt InternetOff niet meer gebruikt dan is het verstandig om deze via Instellingen, onderdeel Apps, sub Apps en onderdelen weer te verwijderen.

Met dank aan Paul Kahlert


2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring