Q&A: De standaard opslaglocatie van Office 365-programma's wijzigen van online (OneDrive) in lokale opslag

zie instructievideo nieuwsbrief #85 op 17:21

Willem Wunderink vraagt: "Elke keer als ik een bestand in Word wil opslaan, zit OneDrive mij vreselijk in de weg. Ik krijg OneDrive echter niet uitgeschakeld. Weet je hoe dat is aan te passen?"

Antwoord: Office 365-programma's slaan bestanden standaard op in de map OneDrive zodat ze direct worden gesynchroniseerd met de online opslag. Sla je je persoonlijke bestanden liever lokaal op dan is deze instelling bijzonder irritant omdat je voor elk bestand dat je wilt opslaan eerst moet navigeren naar de map Documenten op Deze computer. Het uitschakelen van OneDrive biedt geen oplossing, ook dan blijven Office-programma's de map OneDrive nog als standaard opslaglocatie aangeven.

Gelukkig is de standaard opslaglocatie voor Office-programma's eenvoudig te wijzigen via Bestand, Opties, onderdeel Opslaan. Activeer de optie Standaard opslaan naar computer en wijzig vervolgens bij Standaardbestandslocatie de map waar de bestanden standaard opgeslagen moeten worden, bijvoorbeeld een submap van de map Documenten. Het bespaart een aanzienlijke hoeveelheid klikwerk, je moet deze optie alleen wel even weten te vinden...

2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring