Q&A: Met pincode aanmelden op account lukt niet meer

Ferry van der Linden vraagt: "We willen aanmelden met een Microsoft-account, in dit geval een Gmail-adres. We gebruikten een pincode als inlogcode en dat werkte steeds prima, alleen nu niet meer. Weet jij een oplossing om weer toegang tot de PC te krijgen?"

Antwoord: Een Microsoft-account wordt in eerste instantie beveiligd met een wachtwoord (let op: deze is niet per se gelijk aan het wachtwoord voor het gekoppelde e-mailadres!). Zodra is aangemeld bij Windows, kan eventueel worden geswitcht naar een pincode (via Instellingen, onderdeel Accounts, sub Aanmeldopties). Deze pincode is een extra mogelijkheid om het account te ontgrendelen, het wachtwoord blijft echter ook nog bruikbaar. Werkt de pincode dus niet meer, dan kan het account altijd nog met het wachtwoord worden ontgrendeld (via de link Aanmeldingsopties onder de mogelijkheid om de pincode in te voeren)! Weet je het wachtwoord niet meer dan kan je altijd nog toegang tot het Microsoft-account proberen te krijgen via de pagina https://account.live.com/password/reset (hiervoor moet uiteraard een andere pc of gebruikersaccount worden gebruikt...).

TIP: Op de pagina over het Microsoft-account wordt uitgelegd hoe je verificatie in twee stappen kunt activeren zodat te allen tijde weer toegang tot het Microsoft-account kan worden verkregen.

2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring