Q&A: Afbeeldingen in e-mailberichten tonen/weergeven

Ger van der Lugt vraagt: "In Windows Live mail worden de mailberichten zonder de afbeeldingen weergegeven. Nu is het wel mogelijk deze optie per e-mailbericht aan te klikken. Is het ook mogelijk de afbeeldingen standaard in alle e-mailberichten te laten zien?"

Windows Live Mail: afbeeldingen weergeven

Antwoord: Ja, dat kan via Bestand, Opties, Beveiligingsopties, tabblad Beveiliging deactiveer onder het kopje Afbeeldingen downloaden de optie Afbeeldingen en andere externe inhoud in HTML-e-mail blokkeren. De vraag is echter of dit uit privacyoverwegingen verstandig is... Het betreft hier namelijk een veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat afbeeldingen ook in spamberichten automatisch worden gedownload. Spammers voorzien hun spamberichten namelijk van afbeeldingen met een unieke bestandsnaam (bijvoorbeeld no4uire0804n987y4.png) zodat via de serverstatistieken eenvoudig te traceren is welke afbeeldingen zijn gedownload. Merkt de spammer dat een e-mailadres actief wordt gelezen, dan is het lucratief om nog meer spam te verzenden. En dat wil je niet!

Natuurlijk is het erg irritant wanneer de afbeeldingen in elk bericht opnieuw handmatig geactiveerd moeten worden (met de link Afbeeldingen weergeven in de gele balk bovenin het bericht, direct onder het lint), zeker wanneer je er zeker van bent dat het om een veilige afzender gaat. Vandaar dat het mailprogramma een lijst van veilige afzenders bijhoudt. Afbeeldingen in berichten afkomstig van veilige afzenders worden automatisch gedownload. Een afzender kan met de link Toevoegen aan de lijst met veilige afzenders (in de gele balk) of via een rechter muisklik op het e-mailbericht, optie Ongewenste e-mail, optie Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders aan de veilige lijst worden toegevoegd. Via Bestand, Opties, Beveiligingsopties, tabblad Veilige afzenders is te zien wie er al aan de veilige lijst zijn toegevoegd.

LET OP: Bedenk dat dit filter niet waterdicht is! Een spammer kan namelijk elk gewenst e-mailadres als afzender opgeven, dus ook die van uw eigen contacten... Een ontvangen bericht is dus niet per definitie van de vermelde afzender afkomstig! Goed om te weten, ook al komt het in de praktijk niet zo vaak voor.

2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring