Q&A: Naam gebruikersaccount aanpassen/wijzigen

Rosemiek Cupers vraagt: "Op mijn Windows-computer heb ik het aan mijn gebruikersaccount gekoppelde e-mailadres gewijzigd in een nieuw Microsoft-account. Het inloggen met mijn nieuwe e-mailadres en wachtwoord lukt, maar als ik mijn PC opstart zie ik nog steeds mijn oude e-mailadres. Hoe kan ik deze ook veranderen?"

Antwoord: Omdat het gebruikersaccount tijdens het aanmaken aan het Microsoft-account is gekoppeld (zie de Pc-instellingen, onderdeel Accounts), is het bijbehorende e-mailadres in de naam van het gebruikersaccount verwerkt. En dat heeft verstrekkende gevolgen! De getoonde naam kan namelijk achteraf nog wel (via het configuratiescherm, onderdeel Gebruikersaccounts, link Uw accountnaam wijzigen) worden gewijzigd, achter de schermen zal echter altijd de in eerste instantie opgegeven naam worden gebruikt (zie bijvoorbeeld de tenaamstelling van de persoonlijke mappen in C:\Gebruikers). De beste oplossing is daarom om een geheel nieuw (bij voorkeur lokaal) gebruikersaccount aan te maken en deze te koppelen aan het nieuwe Microsoft-account.

Naam gebruikersaccount aanpassen/wijzigen

LET OP: Ook bij voorgaande Windows-versies blijft de in eerste instantie gekozen gebruikersnaam hardnekkig aanwezig (dat heeft dus niets te maken met het Microsoft-gebruikersaccount). Ook hier is het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount de enige oplossing.

2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring