Q&A: Bureaubladsnelkoppeling voor het aan- en uitzetten van de internetverbinding

Peter Wouters vraagt: "Bij vorige versies van Windows had ik een snelkoppeling op het bureaublad om internet aan en uit te kunnen zetten. Is dat ook mogelijk bij Windows 8?"

Antwoord: Ook in Windows 8 kan zo'n snelkoppeling worden aangemaakt. Ga daarvoor naar het configuratiescherm, optie Netwerkcentrum, taak Adapterinstellingen wijzigen en sleep het icoontje van de netwerkverbinding naar het bureaublad om een snelkoppeling te maken. De netwerkverbinding kan nu worden uit- en ingeschakeld door met rechts op deze snelkoppeling te klikken en in het getoonde contextmenu te kiezen voor de optie Uitschakelen respectievelijk Inschakelen.

Het gebruik van deze snelkoppeling heeft wel een nadeel, de optie om de netwerkverbinding weer in te schakelen wordt namelijk niet altijd getoond (al helemaal niet wanneer Windows 8 in de slaapstand is geweest). Komt de optie Inschakelen niet terug door meerdere malen op Uitschakelen te klikken, dan zit er niets anders op dan de netwerkverbinding weer handmatig via Apparaatbeheer in te schakelen. Mocht iemand nog een oplossing hebben voor dit manco dan hoor ik dat graag, anders is het ook hier wachten op een update van Microsoft!

2001-2018 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring