Hoe is een map uit het navigatievenster te verwijderen?

Marten Hager vraagt:

In het navigatievenster van de Windows Verkenner wordt nog steeds 'Creative Cloud Files' vermeld, terwijl ik het bijbehorende Adobe-programma al heb verwijderd. Is deze vermelding ook met een registerwijziging te verwijderen, net als de andere onderdelen van het navigatievenster?&

Map Creative Cloud Files in de Windows Verkenner

Sommige programma's voegen een dergelijke 'map' toe aan het navigatievenster van de Windows Verkenner. Is daar geen behoefte aan dan kan deze met een registertweak worden verwijderd (vergelijkbaar met de tweaks voor het uitkleden van het navigatievenster). Navigeer hiervoor met de registereditor naar de volgende twee registersleutels:

  • HKLM \SOFTWARE \Microsoft \Windows \CurrentVersion \Explorer \MyComputer \NameSpace
  • HKLM \SOFTWARE \Wow6432Node \Microsoft \Windows \CurrentVersion \Explorer \MyComputer \NameSpace

Is de Windows Verkenner schoon ge´nstalleerd dan zouden deze registersleutels NameSpace enkel de volgende onderliggende hexadecimale sleutels moeten bevatten:

HKLM \SOFTWARE \Microsoft \Windows \CurrentVersion \Explorer \MyComputer \NameSpace

Worden er nog andere sleutels vermeld dan zijn deze dus van ge´nstalleerde software afkomstig. In dit geval bleek de hexadecimale registersleutel {0E270DAA-1BE6-48F2-AC49-BB42AB9B0F90} aan NameSpace toegevoegd. Voordat deze registersleutels worden verwijderd moet echter wel eerst worden gecontroleerd of deze van de betreffende software zijn! Aan de hand van de informatie die bij de onderliggende registerwaarden (zoals Standaard) wordt vermeld, is het overduidelijk dat het hier om de 'map' Creative Cloud Files van Adobe gaat. Door deze sleutel vervolgens op beide locaties te verwijderen (via een rechter muisklik op de sleutel, optie Verwijderen), wordt de 'map' automatisch uit het navigatievenster van de Windows Verkenner verwijderd (na een herstart van Windows).

ę 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring