Hoe is Windows-beveiliging weer aan de praat te krijgen?

Vraag van Aart Korstjens:

"Bij het openen van Windows-beveiliging gebeurt iets raars: bij het aanklikken van een van de opties gebeurt er niets. Is dit probleem bij jou bekend?"

Antwoord:

Antwoord: De beveiliging van Windows 11 is te openen via Instellingen > Privacy en Beveiliging > Windows-beveiliging. Alternatieve beveiligingssoftware kan nog wel eens voor problemen zorgen bij het openen van Windows-beveiliging. Bij de klachten van Aart is het echter waarschijnlijker dat het probleem in Windows-beveiliging zelf zit. Dit is op te lossen door Windows-beveiliging te resetten naar de standaard instellingen. Bij Windows 11 gaat dit via Instellingen > Apps > Geļnstalleerde apps > Windows-beveiliging (drie puntjes) > Geavanceerde opties > knop Opnieuw instellen. Onthoud deze methode, want hiermee zijn vrijwel alle vastgelopen apps weer aan de praat te krijgen!

Instellingen > Apps > Geļnstalleerde apps > Windows-beveiliging

Bij Windows 10 kan Windows-beveiliging niet op deze manier gereset worden. Er is wel een alternatief: open een Windows PowerShell (Admin)-opdrachtvenster (via een rechter muisklik op Start) en geef het commando Get-AppxPackage  -AllUsers  *Microsoft.SecHealthUI* |  Reset-AppxPackage.

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring