Hoe komt het venster 'Bevestiging bij verwijderen bestanden' terug?

Vraag van Ronnie:

Sinds Windows 10 hoeft er niet meer bevestigd te worden wanneer bestanden en mappen vanuit de Windows Verkenner met de knop Delete worden verwijderd. Hierdoor worden soms ongewild mappen en bestanden gewist. Omdat ik visueel beperkt ben, valt mij dat niet altijd op. Is dat waarschuwingsvenster er niet meer?

Antwoord:

Dit venster wordt inderdaad niet meer standaard getoond, maar is eenvoudig terug te krijgen met een rechter muisklik op de prullenbak op het bureaublad, optie Eigenschappen, activeer de optie Vragen om bevestiging bij verwijderen.

Prullenbak: vragen om bevestiging bij verwijderen

Waar kan ik de prullenbak vinden?

De prullenbak staat op een plek waar je hem eigenlijk niet zou verwachten: het bureaublad. Kan je de prullenbak hier niet meer vinden dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Is alleen de prullenbak verdwenen maar zijn de overige snelkoppelingen op het bureaublad nog steeds aanwezig, activeer deze dan via Instellingen > Persoonlijke instellingen > Thema's > Instellingen voor bureaubladpictogrammen. Zijn alle snelkoppelingen op het bureaublad verdwenen, klik dan met rechts op het bureaublad, optie Beeld, activeer de optie Bureaubladpictogrammen weergeven.

Wil je de prullenbak ook onderin het navigatievenster van de Windows Verkenner terugzien, maak dan alle mappen zichtbaar via de knop Meer informatie, optie Opties (Windows 10: tabblad Beeld, knop Opties), tabblad Weergave, activeer de optie Alle mappen weergeven (onderaan de lijst met geavanceerde instellingen). Wees er wel van bewust dat hiermee niet alleen de prullenbak, maar ook vele andere verborgen mappen zichtbaar worden!

2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring