Hoe zijn weergaveproblemen in Edge en Chrome op te lossen?

Vraag Raymond Monsieur:

Sinds gisteren worden sommige internetpagina's verkeerd weergegeven, zowel in Chrome als in Edge. Bij het verversen van het scherm verandert de tekst, en wordt zelfs onleesbaar (zie afbeelding). Bij nieuwe verversing komt het meestal weer goed, totdat…. Kan dit opgelost worden?

Edge en Chrome: Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar

Antwoord:

Google Chrome en Microsoft Edge zijn beide gebaseerd op Chromium, het is dus niet vreemd dat beide browsers hetzelfde probleem vertonen. Het is niet waarschijnlijk dat deze weergaveproblemen worden opgelost door de browser te resetten naar de standaardinstellingen, ze lijken namelijk meer op een overbelasting van de grafische kaart. Met deze wetenschap is dit probleem eenvoudig op te lossen door de hardwareversnelling in Edge of Chrome uit te schakelen via de drie puntjes rechtsboven, optie Instellingen, zoek naar “hardware” en deactiveer de optie Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar.

TIP: Heeft de titelbalk van de browser recent een doffere kleur gekregen? Ook dit wordt hersteld door de hardwareversnelling uit te schakelen.


© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring