Hoe problemen met Windows Live Mail (0x800CCC18 of 0x800C013E) oplossen?

Vraag van Gerard:

Sinds kort wordt een foutmelding getoond bij het openen van Windows Live Mail, dit komt vast omdat Windows Live Mail niet meer wordt ondersteund. De vraag is nu: hoe krijg ik weer toegang tot mijn e-mailarchief?

Antwoord:

Het nog steeds populaire Windows Live Mail wordt inderdaad niet meer ondersteund. Zolang de op het communicatieprotocol toegepaste beveiliging nog wordt ondersteund, is dat ook geen enkel probleem. Na installatie van de recente Oktober 2020 Update wordt het programma in sommige gevallen geblokkeerd met een foutmelding (met foutcode 0x800CCC18 of 0x800C013E).

Dit probleem is op te lossen met een eenvoudige registertweak. Sluit Windows Live Mail af, ga met de register-editor naar de registersleutel HKCU\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows Live Mail, maak hier de 32-bits DWORD-registerwaarden RecreateFolderIndex, RecreateStreamIndex en RecreateUIDLIndex aan (als ze nog niet bestaan) en geef elk de waarde 1. Herstart Windows Live Mail en het probleem moet opgelost zijn.

TIP: Als alternatief kan de mapnaam Windows Live Mail in C:\Gebruikers\inlognaam\AppData\Local\Microsoft\ worden gewijzigd in Windows Live Mail BACKUP. Daarmee start Windows Live Mail alleen wel op met een leeg archief. Wordt de e-mail beheert met IMAP dan is dat geen probleem, omdat de berichten dan opnieuw gedownload worden.

Met dank aan Kees Roos, Hans van Duivenbooden en Jan van Dijk


2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring