Internetzoekmachine Copernic Agent

Bent u het zat meerdere zoekmachines op het internet te moeten raadplegen omdat ze stuk voor stuk niet tot het optimale resultaat leiden? Probeer dan eens de metazoekmachine Copernic Agent (download: www.copernic.com), een van de meest geavanceerde zoekmachines! Copernic maakt bij het verkrijgen van de zoekresultaten namelijk gebruik van een groot aantal zowel Nederlands als buitenlands georiŽnteerde zoekmachines. Elke zoekmachine krijgt dezelfde zoekopdracht, de resultaten worden op basis van relevantie in Copernic gesorteerd. De zoekresultaten zijn gemakkelijk te bewaren, te sorteren en off-line te bekijken.

Elke zoekmachine krijgt dezelfde zoekopdracht, en de resultaten worden op basis van relevantie voor u gesorteerd. Copernic biedt een supersnelle manier van zoeken op het internet en heeft daarnaast meer mogelijkheden dan de gemiddelde internetzoekmachine. Daarnaast kunt u de zoekresultaten makkelijk bewaren, sorteren en off-line bekijken.

Copernic setup en instellingen

De installatieprocedure van Copernic wijst eigenlijk voor zich: er worden een aantal vragen gesteld die zonder problemen kunnen worden doorlopen. Vergeet niet tijdens de installatie voor de Nederlandse zoekmachines te activeren, anders worden ze niet geladen! Na installatie van Copernic kunnen de opties worden aangepast met het onderdeel Tools, bereikbaar via Options in de menubalk. Door de maximale Search Timeout (tabblad Connection) te verlagen, komt Copernic sneller (maar waarschijnlijk iets minder) met resultaten.

Op het tabblad Integration wordt de integratie van Copernic in Internet Explorer geregeld. De opties op dit tabblad kunnen allen worden uitgevinkt. De Internet Explorer kan hier worden aangewezen als standaard webbrowser. Ook de optie Always open in new Windows (in het onderdeel Options) is erg handig!

Klik met rechts op een categorie om de properties te wijzigen. De properties van de categorie The Web Ė Netherlands tonen een overzicht van de belangrijkste Nederlandstalige zoekmachines. Bepaal zelf van welke zoekmachines Copernic gebruik moet maken, er zijn legio mogelijkheden! Herhaal deze actie ook voor de categorie The Web en Copernic is klaar voor gebruik! Bij de eerste zoekactie worden vanzelf de updates gedownload.

zoekmachines selecteren

Zoekresultaten Copernic

Onderstaande afbeelding geeft een voorbeeld van een Copernic-zoekactie. In de linker kolom wordt het zoekdomein bepaald, in dit geval de Nederlandse zoekmachines. Worden voornamelijk Nederlandse pagina's gezocht, kies dan voor The Web - Netherlands. Een wereldwijd georiŽnteerde zoekactie wordt uitgevoerd met de optie The Web. De andere categorieŽn zult u doorgaans niet gebruiken.

Copernic zoekmachine

Het Copernic-scherm is opgesplitst in zoekacties (rechtsboven) en zoekresultaten (rechtsonder). De zoekwoorden zijn geel gekleurd en in de kolom Score is de relevantie van de pagina met betrekking tot de zoekactie berekend. In dit geval heeft Copernic 122 resultaten gevonden, niet slecht!

© 2001-2019 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring